Маріонетка Путіна анонсував перешкоджання ротації львівських десантників в аеропорту Донецька (відео)

19:15 12 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: povin.com.ua

Самопроголошений «голова ради міністрів» терористичного угруповання «Донецька народна республіка» заявив у понеділок, що «дозволяти ротацію» сил АТО в Донецькому аеропорту він «не бачить ніякого сенсу».


Відео: «News-Front»

Інтернет-видання «Українська правда» передає сьогодні, 12 січня, в повідомленні «Захарченко: Україна зриває перемир'я, ротацій в аеропорту більше не буде»:

Лідер донецьких бойовиків (самопроголошений «голова ради міністрів» терористичного угруповання «Донецька народна республіка». – «ЩЛ») Олександр Захарченко звинуватив Україну в «односторонньому виході з меморандуму про перемир'я». Про це він заявив журналістам в понеділок у Донецьку.

За його словами, «Донецьк повертається до того життя, яке було до попередніх переговорів про перемир'я». Захарченко також стверджував: «Українська влада впродовж трьох днів обстрілює Донецьк. Судячи з її дій, Україна вирішила в односторонньому порядку вийти з меморандуму про перемир'я. Хоч офіційно нам війну не оголошували».

За словами Захарченка, він готовий до консультацій, але сенсу в них не бачить, вони його «вже втомили». Самопроголошений «голова ради міністрів» терористичного угруповання «Донецька народна республіка» також заявив: «Якщо ми розумітимемо, що мирно цей конфлікт вирішувати не вдається, нам доведеться вирішувати його силою».

При цьому він зазначив, що дозволяти ротацію сил АТО в Донецькому аеропорту він «не бачить ніякого сенсу», а також додав: «Поранених віддавати не буду. Це позиція офіційна».

Захарченко також заявив, що бойовики стріляють тільки у відповідь, а Україна начебто обстрілює Горлівку, Донецьк, Докучаєвськ.

Натомість речник АТО Андрій Лисенко запевнив «Українську правду», що усі звинувачення бойовиків голослівні. Дослівно ж він сказав із цього приводу:

«Це провокації. Українські військові чітко дотримуються режиму припинення вогню. Вони стріляють виключно у відповідь.

У Донецьку наші війська стоять тільки в новому терміналі аеропорту. У наших військ є групи вогневої підтримки, і коли йде наступ, то вони підтримують наших бійців. Жодних наступальних дій українські війська не ведуть».

Про це повідомляється в понеділок на сайті інтернет-видання «Українська правда».

Як інформував «ЩЛ», «Телеканал новин «24» інформував 6 січня: «На територію залишків летовища увійшли 50 бійців 80-ї аеромобільної бригади зі Львова», які обороняють аеропорт Донецька з одним ріжком набоїв кожен, а також тримають позиції у Водяному неподалік аеропорту Донецька.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів