Львів’яни вшанували річницю Революції Гідності спільною молитвою (відео)

18:14 30 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: vgolos.com.ua

Як повідомили в неділю «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, сьогодні на площі біля пам'ятника Тарасу Шевченку в рамках заходів щодо відзначення річниці Революції Гідності відбулась екуменічна молитва і віче-ретроспектива.


Відео: Телеканал «ZIK»

У прес-службі ЛМР повідомили сьогодні, 30 листопада, «Щоденному Львову», що сьогодні на площі біля пам'ятника Тарасу Шевченку в рамках заходів щодо відзначення річниці Революції Гідності відбулась екуменічна молитва і віче-ретроспектива. У повідомленні також зазначено:

«Нагадуємо, що саме рік тому відбувся силовий розгін студентів у Києві, як наслідок вийшли мільйони українців на Майдани. До спільної молитви за Україну, Акафісту до Покрови Пресвятої Богородиці, долучились священики різних конфесій. Молитва зібрала чимало людей на площі біля пам’ятника Тарасу Шевченкові. 

Після спільної молитви відбулось віче-ретроспектива.  Організовували заходи активісти львівського Євромайдану, Громадський сектор, Комітет Майдану Львівщини, студентські організації, представники міської та обласної ради та кількох громадських формувань».

Натомість телевізійний «5 канал» інформує сьогодні, 30 листопада: «У Львові молитвою згадали річницю силового розгону Євромайдану. Близько сотні містян прийшли на площу до пам'ятника Тарасу Шевченку, де збиралися під час Революції Гідності.  Священики різних конфесій провели молебень в пам'ять тих, хто загинув за Україну. Щоб атмосфера нагадувала тодішні події, поруч із пам'ятником активісти розгорнули імпровізовану кухню, встановили буржуйки. Присутніх пригощали млинцями й гарячим чаєм. Під час акції також збирали гроші для потреб українських бійців, які воюють на Сході».

Про це повідомляється в неділю на сайті телевізійного «5 канал».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів