Львів’янка – серед «Жінок 2013 року» за версією «Forbes Woman» (відео)

19:38 1 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: comments.ua

Руслана Лижичко увійшла до їх переліку як головна героїня Євромайдану «за жваве протистояння силовикам, волонтерську діяльність і багатогодинні допити в міліції».


Відео: Dima news

Рейтингом список найбільш успішних жінок 2013 року видання «Forbes Woman» (додаток до американського фінансово-економічного журналу «Forbes») можна назвати лише умовно. Бо його переможницям не стали давати місця, а розташували їх імена в алфавітному порядку.

Виключення зробили тільки для канцлера Німеччини Ангели Меркель, яка очолила цей список. Адже вона є першою жінкою в історії, яка займає посаду канцлера, до того ж, уже третій термін.

Окрім того, саме завдяки Меркель, на думку редакторів «Forbes Woman», вийшов на свободу «в'язень №1» Росії Михайло Ходорковський. Причому Меркель чотири рази була лідером рейтингу найвпливовіших жінок світу. 

Натомість львів’янка Руслана Лижичко увійшла в рейтинг «Жінок 2013 року» як головна опозиційна героїня Євромайдана. «Forbes Woman» перераховує такі її заслуги: «За жваве протистояння силовикам, волонтерську діяльність та багатогодинні допити в міліції вона удостоїлася ордена «за інтелектуальну відвагу».

Тут же згадується і її обіцянку, яку вона дала мітингувальників зі сцени Майдану Незалежності: «Я вам чесно скажу, я себе спалю на цьому Майдані, якщо не відбудуться зміни».

Також «Forbes Woman» включило до списку «Жінок 2013 року» й гендиректора «General Motors» Мері Барра, яка стала першою жінкою на чолі однієї з найбільших автомобілебудівних компаній, а також голову ФРС США Жданет Єлень, визнану найкращим прогнозистом серед керуючих ФРС за 2009-2012 роки. У рейтинг американського видання увійшли й дві героїні світських хронік – Анжеліна Джолі, яка в цьому році здивувала всіх тим, що добровільно видалила собі груди-за спадкової схильності до раку, а аткож Кейт Міддлтон, котра народила спадкоємця британського престолу Джорджа Олександра Луї. Передбачається, що виробництво і продаж товарів з її символікою принесе Великобританії 380 мільйонів доларів.

Про це повідомляє сьогодні, 1 січня, «Дзеркало тижня. Україна».

Як інформував «ЩЛ», Руслану Лижичко обрано координатором президії ради «Майдану».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів