Львівська міськрада виселила два управління казначейства

12:10 30 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: zik.ua

Її депутати не погодили на своєму засіданні у понеділок надання в оренду приміщень для установи, яка станом на кінець грудня не пропустила вже більше 90 млн. грн на ремонт доріг та інші потреби обласного центру.

Депутати Львівської міськради на своєму засіданні у понеділок не погодили надання в оренду приміщень для районного управління Держказначейства у Сихівському та передачу з комунальної у державну власність приміщень для райуправління відомства у Шевченківському районах. Міський голова Львова Андрій Садовий конкретизує: «Депутати не погодили надання в оренду нежитлових приміщень для казначейства на проспекті Червоної Калини та передачу з комунальної власності у державну нежитлових приміщень на вулиці Городоцькій, 16 для районних управлінь Державної казначейської служби України».

За його словами, таким чином обранці виразили свій протест проти затягування казначейськими службами проплат для обласного центру. Адже на кінець грудня вони не пропустили більше як 90 мільйонів гривень, призначених на ремонт доріг та інші потреби обласного центру.

Про це повідомляє кореспондент «Укрінформу», який принагідно нагадує, що 17 грудня Львівська облрада своїм рішенням позбавила облдержадміністрацію приміщень та відібрала у неї частину делегованих повноважень. За таке рішення проголосували 64 з 74 присутніх на сесії депутатів облради. Депутати доручили управлінню майном спільної власності Львівської обласної ради вжити заходів для припинення договірних відносин та виселення Львівської ОДА з орендованих приміщень. З 1 січня 2014 року чиновники мають залишити кабінети на вул. Винниченка, 18. Однак 20 грудня Львівський окружний адміністративний суд заборонив оприлюднювати рішення обласної ради про відкликання делегованих облдержадміністрації повноважень та створення виконкому.

Як інформував «ЩЛ», станом на 25 грудня казначейство блокувало Львову більше 96 млн., зокрема, не проплачувало медикам понад 6 млн., натомість прес-служба ЛОДА стверджувала, що до обласного управління Державної казначейської служби «надійшов фінансовий ресурс у сумі 311,1 млн. грн» – «на виплату за захищеними видатками загального фонду, зокрема на зарплати, стипендії, харчування, медикаменти та ін.», своєю чергою, казначейство запевняло, що зарплату виплачено усім бюджетникам Львівщини.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів