Кутузова переселять у Бродах

20:12 10 грудня 2013 р.

10 грудня на сесії Бродівської міської ради депутати вирішили перенести погруддя російському полководцю Кутузову зі скверика навпроти Педагогічного коледжу ім. Маркіяна Шашкевича на територію КП "Броди".

Як повідомив голова фракції ВО "Свобода" у Бродівській міській раді Віктор Горішній, кілька місяців тому відомий громадський діяч, колишній політв'язень Ігор Калинець побував у Бродах і взяв участь у засіданні сесії міської ради. Він висловив вдячність депутатам за те, що одну з вулиць міста було названо в честь його покійної дружини Ірини Калинець.

Водночас Ігор Калинець був здивований, що в місті досі стоїть погруддя Кутузова. Нещодавно він звернувся до депутатського корпусу Бродівської міської ради з листом, в якому закликав установити на місці пам’ятника Кутузову монумент комусь із видатних українців.

На сесії депутати ухвалили рішення перенести погруддя на територію комунального підприємства "Броди", а в бюджеті міста на 2014 рік передбачити кошти для впорядкування території скверу. Комісії з питань духовності, освіти, молоді та спорту доручили подати пропозиції, який пам'ятник мав би бути на цьому місці.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів