Кремль висунув умови для «діалогу» з Україною

21:14 8 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: censor.net.ua

Перша з них, як заявив у суботу глава МЗС Росії, – не вважати її стороною конфлікту, друга – виконання угоди Яценюка, Кличка й Тягнибока з Януковичем.

Глава МЗС Росії Сєргєй Лавров стверджував сьогодні, 8 березня: «Росія готова продовжувати діалог при розумінні, що діалог має бути чесним, партнерським, без спроб виставити нас мало не як сторону конфлікту, як це намагаються представити деякі наші партнери». Водночас, за словами Лаврова, він «готовий до діалогу з Україною, який буде спрямований  на виконання зобов'язань, які взяли на себе ті, «хто зараз оголосив себе керівництвом України».

Лавров також стверджував, що документ, підписаний 21 лютого Яценюком, Кличко і Тягнибоком, не виконується «в частині тих зобов'язань , які ці люди взяли на себе». Глава МЗС Росії додав: «На ці цілі (викладені у домовленостях від 21 лютого) направити ентузіазм наших західних партнерів було б набагато правильніше, ніж закликати до того, щоб Росія і Україна врегулювали цю кризу. Криза створена не нами, і ми не є її стороною».

Лавров також заявив, що причина подій в Україні – «відмова західних партнерів від виконання своїх зобов'язань за угодою від 21 лютого», й пояснив: «Нам обіцяли західні партнери, в тому числі в контексті підготовки до підписання угоди від 21 лютого, що, якщо Янукович виконає взяті на себе зобов'язання, то вони зобов'язані урезонити іншу сторону і не допустити того, щоб націонал-радикали керували всім процесом реформ на Україні».

Про це інформує в суботу «Українська правда».

Як бачимо, Лавров абсурдно вважає, що в Україні повинні дотримуватися угоди з Януковичем, зірвану саме ним, оскільки це він не підписав 21 лютого те, що зобов’язувався в тій угоді, – проголосоване того дня у Верховній Раді. Знову нав’язуючи Україні Януковича, якого зреклася навіть «Партія регіонів», Кремль надто явно засвідчує, що він хоче не компромісу з Україною, а її капітуляції.

Не просто мати справу з одержимим імперською фата морганою Путіним, який послав на територію України вояків у масках і без розпізнавальних знаків – на кшталт сомалійських піратів. Утім, що ще можна було сподіватися від того, хто спокійно й холоднокровно відповів журналісту на запитання про субмарину «Курськ», що «она утонула»?

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів