Комбат «Донбасу» повідомив, що українські військові пішли на штурм у районі Дебальцевого (відео)

11:22 31 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Народний депутат і командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко, який зараз перебуває в районі Дебальцевого, повідомив у суботу: «Пішли на штурм. Помоліться за хлопців».

Народний депутат і командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко, який зараз перебуває в районі Дебальцевого, повідомив сьогодні, 31 січня: «ВуглегірськНаш? «Котел у Дебальцево»? Паради полонених і «новий Іловайськ»?.. Тепер уже можна. Пішли на штурм. Помоліться за хлопців. Увечері на зв'язок. З літа у нас потужності явно додалося. Чи додалося мізків, зрозуміємо до кінця дня».

Нардеп-комбат написав це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Натомість У прес-центрі АТО повідомили сьогодні, 31 січня: «У районі Дебальцевого «Гради» противника вели вогонь у напрямку Троїцького, а також самого міста Дебальцевого. З артилерії та мінометів зазнали удару Чернухіне та Рідкодуб. Ситуація у Вуглегірську залишається напруженою, тривають бої». У повідомленні також зазначено:

«Ніч у зоні АТО пройшла тривожно, терористи періодично обстрілювали позиції наших військ та населені пункти. На Донецькому напрямку з мінометів бойовики обстріляли Верхнє Торецьке та Богданівку, а також Петрівське та Славне. З БМ-21 «Град» була остріляна Михайлівка.

На Луганському напрямку вогонь мінометів та артилерії терористів декілька разів вівся по населеним пунктам Валуйське, Станиця Луганська, Старий Айдар, Трьохізбенка та Сокольники. А з протитанкових керованих ракет та РСЗВ «Град» – Старий Айдар, Щастя та Трьохізбенка.

Злочинці не припиняють підступно обстрілювати населені пункти. Так, «Гради» терористів вкотре поливали вогнем Водяне та Піски.

Також міномети і артилерія бойовиків стріляла по Гранітному. В районі Маріуполя знову активізувалися безпілотники противника, однак ніч у самому місті пройшла спокійно».

Про це повідомляється на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook». Своєю чергою, ародний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 31 січня, такі її оперативні дані з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«Найбільш складна ситуація в зоні конфлікту на Донбасі зберігається на Дебальцевському плацдармі. У район Єнакієве – Вуглегірськ російсько-терористичні війська продовжують перекидати підкріплення для своєї тактичної групи, яка веде запеклі бої як у самому Вуглегірську, так і південніше його.

Відзначено проходження в даний район конвою постачання через Єнакієве (до 15 одиниць критого вантажного транспорту, у супроводі бронегрупи зі трьома БМП-2). Також зафіксована перекидання через Красний Луч в даний район чергової партії бронетехніки противника (вісім танків і 14 одиниць БМП і БТР).

Дії тактичної групи терористів у районі Вуглегірська підтримує артилерійська група (25 одиниць ствольної артилерії і вісім установок РСЗВ). Крім того, підтримку здійснюють артилерійські підрозділи бойовиків, які діють з околиць Макіївки і Єнакієвого.

На лівому фланзі, в районі н.п. Чернухине й Новогригорівка, також відзначається активізація сил терористів (до 350 чоловік, 12 танків і близько 25 ББМ – головним чином БМП-2 і БТР-80) У даному районі діє тактична група російсько-терористичних військ, яка включає доукомплектувати підрозділи, котрі раніше брали участі в боях у районі Троїцького й Санжарівки. Дана тактична група діє на досить вузькій ділянці вздовж траси Алчевськ – Дебальцеве, прагнучи завдати сконцентрований удар по позиціях українських військ. Дії тактичної групи підтримує артилерія з позицій південний захід Брянки, яка намагається також вести вогневої контроль траси М03-Е40.

Відзначається зосередження російсько-терористичних військ ще на одній ділянці плацдарму – в районі Фащівки й Нікішиного. У даному районі діє формування противника, яке складається в основному з т.зв. «козаків» (до 600 чоловік при декількох мінометних батареях і до 15 ББМ). Формування розтягнуто по обидва боки траси на Красний Луч дрібними підрозділами по 15-20 чоловік і «зображає» фронтальний наступ на плацдарм.

Бойовики з т.зв. «козацьких» формувань, які раніше зазнали серйозних втрат на Дебальцевському плацдармі, висловлюють крайнє невдоволення російським командуванням. Зокрема, терористи звинувачують командували «операцією» російських офіцерів у тому, що ті погнали загони бойовиків на штурм позицій українських військ без належної підтримки артилерії і бронетехніки, «на забій».

У результаті багато підрозділів терористів були розбиті. Наприклад, з який брав участь у штурмі загону «козаків» з Антрацита в 80 чоловік. На вихідні позиції повернувся 21 бойовик».

Дмитро Тимчук повідомив це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів