Командувач військами НАТО в Європі не очікує введення російських військ в Україну

21:19 5 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: kvedomosti.com

Філіп Брідлав заявив у понеділок: «Путін здатний анексувати частини України просто шляхом заохочення безладів серед проросійських сил всередині країни».

Як передає сьогодні, 5 травня, офіційний сайт Атлантичної Ради США, командувач військами НАТО у Європі Філіп Брідлав заявив у понеділок, що «президента РФ Путіна влаштовує ситуація на Сході Україні й він не потребує введення військ в Україну, оскільки здатний анексувати частини України просто шляхом заохочення безладів серед проросійських сил всередині країни». За словами Брідлава, ще півтора-два тижні тому він би поставив військове вторгнення у якості найбільш ймовірного результату подій в Україні, натомість зараз його думка з приводу цього така: «Тепер я все ще не знімаю таку можливість з порядку денного – (Путін) все ще може використовувати її, його сили найближчим часом готові зробити це, але він може бути в змозі виконати свої завдання завдяки простим безладам, що його війська зараз роблять у східній Україні».

У той час як Росія це заперечує, Брідлав переконаний що заворушеннями в Україні, за його словами, «абсолютно точно керують уповноважені з Росії». Відтак командувач військами НАТО у Європі резюмує: «Якщо Путін продовжить добиватися успіху в розпалюванні заворушень і «розпалюванні недовіри до уряду Києва, то він не буде перетинати кордон регулярними військами».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів