Кандидат в нардепи Валерій Веремчук призупинив членство в НРУ

13:42 9 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Львівський прес-клуб

Якщо процедура вступу України в НАТО буде настільки тривалою, що загарбницькі війська Росії просуватимуться далі, то краще, аби війська НАТО якнайшвидше допомогли нам зупинити агресора. Це сьогодні – і захист Європи від наступної світової війни. Ми розуміємо, що у нас на Сході сусід, в якого - манери Гітлера.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це під час прес-конференції-бліц-дебатів кандидатів у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі № 116, які відбуваються в рамках громадського мовлення Львівського прес-клубу (Прес-клуб-ГІТ), заявив висуванець від Радикальної партії Олега Ляшка Валерій Веремчук.
Хоча Веремчук є висуванцем від Радикальної партії, зараз він безпартійний і водночас очолює фракцію НРУ у Львівській міській раді. Такий парадокс він пояснює вимогами законодавства.

 Я з 2001 року є членом НРУ. Але НРУ уклав угоду і на цих виборах іде до ВР спільно з Радикальною партією. І, згідно з законом, якщо член партії йде за списками іншої, то він має бути безпартійним. Тому я написав заяву про призупинення членства в НРУ,  каже він.

Оцінюючи діяльність чинного нардепа у цьому окрузі Ірини Фаріон, кандидат до парламенту перевів стрілки на виборців.

 Я провожу багато зустрічей з виборцями округу №116, і ми згадуємо пані Фаріон. На жаль, ці згадки і оцінки негативні. Виборці кажуть, що в більшості випадків не бачили її на цьому окрузі після дня виборів. Обурюються її неправдивою інформацією про перебування в лавах комуністичної партії Радянського Союзу. Тому остаточну оцінку дадуть виборці 26 жовтня.
На його думку, чинну владу зараз треба цілковито змінити. Веремчук вважає, що лідери громади мають ставати владою в різних гілках – і в законодавчій, і у виконавчій. Він переконаний, що ці люди абсолютно законно і справедливо вели би судові засідання і ухвалювали би законні судові рішення.

Тому що це люди, які піднялися проти тої несправедливості, яку попередні режими здійснювали проти громадян.
 Ми сьогодні бачимо, як багато волонтерів, на прикладі волонтерського руху, що працює з підтримки  військових в АТО. Уже і Президент, і Міністерством оборони просять волонтерів допомогти налагодити процеси. Бо філософія чиновника – краще нічого не робити, щоби потім не мати відповідальності. Філософія громадських лідерів – зробити з нуля те, що зараз потрібно,  каже він.

Валерій Веремчук неодноразово бував на сході України як волонтер, возив передачі від львів’ян військовим.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів