Кадрові російські військовослужбовці воюють проти України «замість відпустки», – «прем'єр ДНР»

09:15 28 серпня 2014 р.

Полонені російські військовослужбовці, які нічого не говорили про відпустку, про яку твердить Захарченко

Полонені російські військовослужбовці, які нічого не говорили про відпустку, про яку твердить Захарченко
Фото: Informnapalm.org

Так званий «керівник уряду» терористичного угруповання «Донецька народна республіка» Олександр Захарченко спробував замаскувати вторгнення російської армії на схід України безглуздим вивертом – мовляв, «серед нас воюють і нинішні військові, які замість відпустки приїхали до нас».

Один з керівників терористичного угруповання «Донецька народна республіка» – так званий «прем'єр-міністр» Олександр Захарченко – заявив, що на боці бойовиків на сході України воюють близько трьох-чотирьох тисяч громадян Росії, в тому числі, кадрові військові. Про це він сказав у зверненні, яке транслював телеканал «Россия 24».

«Сьогодні ставлять дуже багато запитань, як могло статися, що армія «ДНР» з розрізнених напівпартизанських загонів перетворилася на потужну військову організацію, здатну не тільки протистояти українським збройним силам, але ще й перемагати їх на полі бою, – зазначив Захарченко. – В Києві і на Заході повторюють про російське військове вторгнення, щоб якось виправдати ті масові ураження, що українська армія має вже не один місяць. Ми ніколи не приховували, що серед нас є багато росіян, без допомоги яких нам довелося дуже важко, важче було б воювати».

Захарченко зазначив, що серед російських добровольців є багато колишніх кадрових військових. «Серед нас воюють і нинішні військові, які замість відпустки приїхали до нас, щоб боротися за нашу свободу. Це властиво тільки росіянам», – сказав він, нагадавши про події у Сербії в кінці 90-х років, передає «ИТАР-ТАСС».

«Багато з них поїхали, але більшість залишилися», – повідомив Захарченко. За його словами, серед добровольців з Росії, «на жаль, є і загиблі».

Газета «Дзеркало тижня. Україна», яка передає сьогодні, 28 серпня, ці заяви Захарченка, водночас нагадує, що в комітет солдатських матерів Росії стали надходити «непрямі скарги батьків солдатів строкової служби» на те, що армійське керівництво їхніх синів обіцяє відправити їх воювати на схід України, зокрема, в Луганськ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів