Ірина Сех просить СБУ і Генпрокуратуру перевірити заклики Остапа Дроздова

18:26 30 липня 2014 р.

Фото до новини

Телеканал ЗІК і журналіст Остап Дроздов у заяві, надісланій Zaxid.net, заперечують звинувачення у тому, що підбурюють населення до ігнорування часткової мобілізації.

Голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех звернулася до голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка і до Генерального прокурора України Віталія Яреми із зверненням, в якому просить перевірити деякі публічні висловлювання ведучого програми «Прямим текстом» на телеканалі ЗІК Остапа Дроздова на відповідність Конституції України та Закону України «Про основи національної безпеки України».

Як йдеться у документі, до Ірини Сех звернулися представники громадськості Львівщини, обурені антидержавним змістом чергової програми авторського проекту тележурналіста Остапа Дроздова «Прямим текстом», що вийшла 24 липня 2014 р. о 22.00 в ефірі  телеканалу ЗІК під назвою «Коли розпочнеться VIP-мобілізація?» (http://zik.ua/tv/project/priamym-textom/).
«Основною темою програми стало обговорення мобілізації, оголошеної згідно із Законом України «Про затвердження Указу Президента України “Про часткову мобілізацію»  від 17 березня 2014 року. При цьому ведучий прагнув нав’язати глядачеві думку, що нібито суспільство масово налаштоване проти мобілізації цивільного населення. Ведучий відверто закликав до організованого суспільного бойкоту і саботування мобілізації.

Ось лише деякі висловлювання О. Дроздова в програмі: «Мобілізація оголошена… Ми вважаємо що це є геноцид», «Наша програма займає дуже жорстку позицію – ми будемо закликати бойкотувати надалі мобілізацію», «Потому панове ще раз – ніякої мобілізації», «Мобілізація… є нічим іншим як неприпустимим, навіть геноцидом» (00:53 хв., 15:00 хв., 19:37 хв., 19:55 хв.  відеозапису відповідно).
Знаковим є те, що подібні публічні заяви телеканалу синхронізуються з новим напрямом інформаційної політики антиукраїнських сил, спрямованої на створення соціальної напруги і дестабілізації ситуації в суспільстві.
 
Пропагування доцільності поділу України, в унісон ворожій російській інформаційній політиці, простежується також в низці публікацій О. Дроздова,  поширених в Інтернет-мережі, зокрема: «Да свіданія, це не наша війна!», «Західна Україна – на вихід», «Донбас як заморожена радянськість», «Мобілізація = Геноцид» (http://www.octpib.info/Blog.aspx?IdAvtor=30, та ін.).
З огляду на це, прошу вас провести  перевірку вищезазначених матеріалів на відповідність Конституції України та Закону України «Про основи національної безпеки України» щодо забезпечення територіальної цілісності, суверенітету та національної безпеки України», – зазначено у зверненні, про яке сьогодні повідомила прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Натомість редакція львівського телеканалу ZIK і ведучий програми «Прямим текстом» Остап Дроздов обурюються тим, що російські ЗМІ почали активно використовувати журналістські матеріали телеведучого з метою пропаганди бойкоту процесу мобілізації до української армії.

«Відповідально заявляємо, що ані телеканал ZIK, ані його автор Остап Дроздов ніколи не закликали до того, щоб ігнорувати призов до армії у важкий для країни час. Теми, порушені у наших матеріалах, які викликали у суспільстві широкий резонанс, стосуються не бойкоту мобілізації як такої, а навпаки – проведення якісної мобілізаційної кампанії із залученням кадрових силовиків, професійно підготованих кадрів та добровольців», – мовиться у спільній заяві телеканалу і телеведучого Остапа Дроздова, надісланій до редакції ZAXID.NET.



 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів