Громадське телебачення лише тоді громадське, коли воно незалежне, - Матвій Ганапольський

12:56 14 вересня 2013 р.

Громадське телебачення Росії провалилось, оскільки не відповідало жодній з моделей успішного громадського ТБ у світі, – заявив громадський діяч, ведучий радіостанції "Ехо Москви " Матвій Ганапольський під час дискусії «Вплив ЗМІ на суспільні процеси в світі», яку організували Польський Інститут та Інститут книги у Львівському прес-клубі в рамках 20 Форуму видавців.

Відеозапис дискусії на тему: «Вплив ЗМІ на суспільні процеси в світі», яку організували Польський Інститут та Інститут книги у Львівському прес-клубі 13 вересня 2013 року в рамках 20 Форуму видавців.
Відео: Львівський прес-клуб

За словами громадського діяча замість того, щоб функціонувати  як ВВС, коли з кожного беруть по «три копійки», які використовують для спільної справи,  чи жити на спонсорські кошти як PBS,  російське громадське телебачення  відразу було засноване  під егідою та контролем держави.

«Коли виникала ідея громадського телебачення  Росії (я нагадаю  з ініціативи Мєдвєдєва, який вирішив «подарувати нам свободу»), то перший указ, який він видав, був про те, що директор громадського телебачення призначається президентом.  Я думаю, що далі говорити вже нічого не потрібно. – іронічно зауважив  Матвій Ганапольський. - Вони показують колгоспи, збір врожаю, довгі сорокахвилинні дискусії за схемою, якщо є правий, значить має бути лівий. При цьому прізвище «Путін" говорити не можна – це відразу вирізають. Все, бобік здох...»

Російський журналіст переконує, що громадське телебачення лише тоді громадське, коли вононезалежне. Однак при цьому потрібно зуміти зробити з нього законодавця нового стилю розгляду суспільнихпитань. «Потрібно вміти зібрати креативних людей і піднімати суспільно важливі проблеми у такій формі,щоб вона «захопила» людей.Спочатку вирішуєтьсяполітичне питання, потім художнє втілення. Саме тому створеннягромадського телебачення вдвічі складніше, ніж будь-якого комерційного телебачення», - резюмував Ганапольський.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів