Голова СБУ анонсував, що відсьогодні розпочнеться її «люстраційна» перевірка

11:30 24 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: news.bigmir.net

Керівник Служби безпеки України Валентин Наливайченко пообіцяв, що, «у зв’язку із ухваленням закону «Про очищення влади» у СБУ з 24 листопада починається вже додаткова перевірка – так звана «люстраційна».

«Відсьогодні у рядах СБУ розпочнеться перевірка службовців у зв’язку із законом «Про очищення влади», – повідомила в понеділок інформаційна агенція «УНН», нагадуючи при цьому:

Як повідомив 18 листопада під час брифінгу голова СБУ Валентин Наливайченко, «у зв’язку із ухваленням закону «Про очищення влади» у СБУ з 24 листопада починається вже додаткова перевірка – так звана «люстраційна». «Звільненню підлягатимуть ті люди, які мали згідно із законом, причетність до КДБ або до роботи за часів уряду Януковича, або були втягнені у корупційні правопорушення», – розповів він.

Як повідомлялося, зі Служби безпеки України ще до ухвалення закону «Про очищення влади» було звільнено понад 2,5 тис. співробітників, 108 з яких – керівної ланки. Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко 9 жовтня підписав закон «Про очищення влади», прийнятий Верховною Радою 16 вересня. У середу, 15 жовтня, зазначений закон був опублікований у парламентській газеті «Голос України» і набув чинності 16 жовтня.

Очікується, що під його дію підпаде до мільйона чиновників. На порталі Мін'юсту почав роботу «люстраційний» розділ, де оприлюднили перелік перших чиновників, які підпали під люстрацію у рамках застосування Закону «Про очищення влади»

Про це повідомляється сьогодні, 24 листопада, на сайті інформаційної агенції «УНН».  

Як інформував «Щоденний Львів», кандидат в народні депутати від партії «Блок Петра Порошенко» Юрій Стець заявив, що близько 70% співробітників Служби безпеки України є агентами Кремля.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів