Главі МЗС Росії вже нібито вистачає лише Криму й «певного ступеню автономії» Донеччини й Луганщини

18:25 16 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: pikabu.ru

Міністр закордонних справ РФ Сєргєй Лавров запевнив, що на Донбасі «другого Криму не буде».

Міністр закордонних справ РФ Сєргєй Лавров запенив, що на Донбасі «другого Криму не буде», й Росія не пропонує «федералізацію чи автономію». Про це він сказав у інтерв'ю телеканалу «Франс 24», відповідаючи на питання «Чи буде другий Крим у «регіонах південного сходу» України?» й пояснивши при цьому: «Крим унікальний, єдиний у своєму роді. Це російська земля».

Глава МЗС РФ також стверджував, що «Росія підтримує територіальну цілісність України, але при цьому анексія Криму не була винятком». Дослівно є він сказав про це так: «Це не було винятком, це була воля народу. З російської точки зору Україна, якою ми зараз її визнаємо, територіально цілісна і має бути підтримана в цій формі».

Лавров також заявив: «Питання про надання певного ступеню автономії для Донецької та Луганської областей» мають вирішувати самі українці. Ми не пропонуємо федералізацію чи автономію. До речі, слово «автономія» або «децентралізація» вжив президент Франції Франсуа Олланд, про автономію говорила і Верховний представник ЄС із закордонних справ і безпекової політики Федеріка Могеріні. Держсекретар США Джон Керрі одного разу запитав мене, чому вони не нададуть «обмежену автономію». Що ж, в англійській мові є багато синонімів, але важливі не слова, а суть». 

Глава МЗС РФ також вважає, що самі українці «зі всіх регіонів і від всіх політичних партій мають бути делеговані, щоб зустрітися і обговорити, як ці регіони хотіли б обирати своїх керівників, домовитися про систему розподілу податків між центральними і місцевими властями, якій мові надається перевага для того або іншого регіону, які їм відзначати свята». він також наголосив: «Доти, доки не буде вирішена системна проблема Конституції, з кожним днем доведеться стикатися зі все більшою кількістю складнощів».

Про це повідомляється сьогодні, на сайті інформаційної агенції УНІАН. Натомість про те, що саме мав на увазі Лавров під «все більшою кількістю складнощів», розповів у вівторок Начальник Генерального штабу Збройних Сил України Віктор Муженко.

Як інформував «Щоденний Львів», начальник Генштабу повідомив: «Безпосередньо там (на Донбасі. – «ЩЛ») перебувають представники збройних сил Російської Федерації – від 6 до 8 тисяч, а за деякими оцінками – до 10 тисяч осіб. На всьому східному українсько-російському кордоні зосереджено близько 50 тисяч російських військовослужбовців».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів