Глава МЗС Росії стверджує про «готовність до діалогу з тими, хто оголосили себе керівництвом України»

13:18 8 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

Міністр закордонних справ РФ Сєргєй Лавров пояснив у суботу: «Діалог буде спрямований на те, щоб забезпечити виконання зобов'язань, взятих на себе тими, хто зараз оголосив себе керівництвом України».

Як повідомляє сьогодні, 8 березня, «РБК-Україна» з посиланням на московський телеканал «Росія 24», таку заяву глава МЗС РФ Сергій Лавров зробив за підсумками переговорів з таджицьким колегою Сироджиддіном Асловим. Глава російського зовнішньополітичного відомства заявив також, що «документ, підписаний 21 лютого Арсенієм Яценюком, Кличком та Олегом Тягнибоком, не виконується «в частині тих зобов'язань, які ці люди взяли на себе» – зокрема, за словами Лаврова, «не роззброєні незаконні формування, не розблоковані вулиці, міста, зайняті будівлі, не створено уряд національної єдності, віддана забуттю Конституційна реформа, яка буде враховувати інтереси всіх без винятку регіонів України».

Глава МЗС Росії стверджував також: «Приймаються односторонні рішення, порушуються кримінальні справи, або висуваються відповідні вимоги всупереч усім домовленостям про необхідність проведення всіх необхідних розглядів. На ці цілі спрямувати ентузіазм наших західних партнерів було б набагато правильніше, ніж закликати до того, щоб Росія і Україна врегулювали цю кризу. Криза створена не нами, і ми не є її стороною».

Як бачимо, глава МЗС РФ вперто ігнорує той факт, що він втручається у внутрішні справи іншої держави. Втім, ще вчора МЗС Росії відмовлялося взагалі розмовляти з українськими дипломатами, а відсьогодні воно заявляє про «готовність до діалогу з тими, хто оголосили себе керівництвом України». Хоч якийсь, але «прогрес».

Як інформував «Щоденний Львів», екс-радник президента РФ Андрій Ілларіонов повідомив уночі з п’ятниці на суботу, що вторгнення в Крим – це тільки перший пункт багатоетапного плану Путіна, розробленого шість років тому, а його реалізація розпочалася влітку 2013-го.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів