Глава МЗС РФ заговорив про заклики зі сходу України до Росії про порятунок

18:38 21 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: yaplakal.com

Заявляючи про них у понеділок, Сєргєй Лавров додає: «Нас ставлять у дуже складне становище».

Міністр закордонних справ РФ Сєргєй Лавров написав сьогодні, 21 квітня, на своїй «Twitter»-сторінці: «Дедалі більше лунає закликів до Росії врятувати від сваволі. Нас ставлять у дуже складне становище». Причому він повідомляє про такі заклики серед інших своїх коментарів про ситуацію на сході України. Звертаючи на це увагу, «Радіо Свобода» конкретизує:

«За словами Лаврова, під «сваволею» в Москві розуміють напади «бойовиків у масках, які діють абсолютно нещадно». При цьому він згадав інцидент із перестрілкою біля Слов’янська Донецької області, де в ніч на понеділок загинули люди.

Того дня МЗС Росії без підстав звинуватив у нападі український рух «Правий сектор», повторивши твердження місцевих проросійських сепаратистів; нині Лавров уже не згадував про цю версію. «Ті, хто свідомо веде лінію на розв’язування громадянської війни, …займається злочинною політикою», – сказав Лавров, вочевидь маючи на увазі владу України, а не озброєних проросійських сепаратистів, які діють на Сході України, на думку оглядачів, за підтримки і під керуванням спецслужб Росії. За його словами, Москва буде не тільки засуджувати, а й «припиняти» таку політику.

Після підписання Женевської заяви минулого тижня Захід уже не раз нагадував Росії, що вона має виконувати свою частину зобов’язань за нею і домогтися роззброєння від сепаратистів, які перебувають під її впливом. Крім того, від Росії вимагають відмовитися від планів воєнного вторгнення до материкової частини України після окупації й незаконної анексії нею українського Криму».

Як повідомляв «Щоденний Львів», глава МЗС Росії переклав із неї на Україну невиконання Женевської угоди, дослівно повторивши у понеділок інсинуації московських ЗМІ про нібито «обстріл беззбройних в пасхальну ніч», однак російський телеканал «LifeNews» ще в суботу опублікував відео про недільну провокацію в Слов’янську, яка, за даними спільноти «Інформаційний Опір», була влаштована для пояснення вторгнення Росії в три українські області, а скоєна представниками так званої «армії Донецької незалежної республіки», натомість заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони Вікторія Сюмар пояснила: «Повідомлення російських журналістів про перестрілку між нібито «Правим сектором» та «самооборонцями» в Слов’янську, обгрунтоване якимись «візитівками Яроша» та «невідомою зброєю», кількість загиблих, яка зростає з кожною годиною, якісь «подробиці», доказів яких ніхто не бачив – це ідеальний зразок російської пропаганди, який сьогодні тиражують чимало не лише російських, але й іноземних ЗМІ. Задум пропагандистів очевидний: показати, що ситуація в Україні виходить з під контролю навіть на свята; розгорнути тезу про «громадянську війну» в Україні; здійснити чергову хвилю інформпідготовки до обгрунтування вторгнення».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів