Глава МВС звинуватив міського голову Львова у блокаді Донбасу

11:15 1 березня 2017 р.

Андрій Садовий назвав звинувачення Арсена Авакова абсурдом.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков поклав відповідальність за «блокаду Донбасу» і її наслідки на партію «Самопоміч». На нараді з представниками металургійної промисловості під керівництвом прем'єр-міністра він назвав учасників блокади «професійними аферистами» – незважаючи на те, що в них є мандат народного депутата і їх підтримують партії.

Арсен Аваков заявив:  «Я прямо звертаюся до мера Львова Андрія Садового, до голови фракції «Самопомочі» Олега Березюка: ви несете цю відповідальність, ви приймали ці рішення, розгорнули кампанію в 20-градусні морози, ви почали цю авантюру – у тому числі, напевно, щоб не так уважно дивилися на ті проблеми зі сміттям, які виникли у Львові. Ви пішли в цю політичну брудну м'ясорубку, ви будете нести за це відповідальність».

Про це повідомили в інтернет-видання «Українська правда». Натомість Андрій Садовий заявив у відповідь: «Звинувачення в тому, що я організував блокаду окупованого Донбасу як помсту за «сміттєву» блокаду Львова навіть не буду коментувати. Всі, хто дружать з головою, розуміють, що це абсурд. Це розуміють навіть ті, хто озвучує ці тези. Ну просто «темники» такі прийшли. Нема ради».

Міський голова Львова також зазначив: Хочу висловитись про інший тренд в коридорах влади – обговорення варіанту силового розгону активістів-блокадників на Донбасі. Моя позиція проста: 1. Я наполегливо застерігаю Президента та Прем’єр-міністра навіть не думати про такий варіант. Нічого гіршого, ніж силовий конфлікт між українцями поблизу лінії фронту, уявити зараз собі не можливо. А ідея з підсилання «тітушок» до ветеранів АТО могла прийти лише в дуже нездорову голову. 2. Звертаюсь до організаторів блокади та центральної влади з проханням повернутись до теми переговорів – публічних, фахових і в інтересах українського народу. 3. Вважаю, що такі переговори можливі за відмови зі сторони влади від будь-яких погроз на адресу активістів а також визнання всіма сторонами наступних аксіом: єдиною темою для переговорів з російською окупаційною адміністрацією на Донбасі може бути лише питання звільнення українських військовополонених; торгувати з компаніями, які платять данину окупаційній владі, недопустимо; тримати енергетичну безпеку країни в залежності від окупантів недопустимо».

Андрій Садовий також заявив: «Якщо ми всі погоджуємось з цими тезами, потрібно приймати Закон про визнання реальності – офіційного статусу непідконтрольних територій як «окупованих» з усіма міжнародно-правовими наслідками. Проект в Раді – справа за депутатами. Сьогодні цю політику в інтересах держави реалізовують ветерани АТО на коліях Донбасу. Не тому, що їм персонально не подобається хтось у владі. А тому, що вони на війні вибороли моральне право, аби вимагати, щоб інші на цій війні принаймні не заробляли».

Міський голова Львова написав це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів