Генпрокурор стверджує, що Інтерпол оголосив Курченка в розшук

16:13 30 вересня 2014 р.

Фото до новини

Великий інтерес викликає також сьогоднішня доля медіа холдингу UMH, придбаного компанією ВЕТЕК Сергія Курченка.

Генеральний прокурор України Віталій Ярема стверджує, що Інтерпол оголосив у міжнародний розшук опального українського бізнесмена Сергія Курченка. Про це Ярема заявив сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Курченко оголошений у міжнародний розшук. Щодо нього є картка в Інтерполі", - сказав Ярема.

Нагадаємо, 23 вересня 2014 р. Курченко, який втік з України після подій у країні у листопаді 2013 - лютому 2014 рр., заявив, що проти нього немає кримінальних справ в Україні.

У той же час ще в квітні 2014 р. ГПУ повідомила, що Курченко оголошений у міжнародний розшук.

14 серпня стало відомо, що Господарський суд Києва заарештував кошти і майно Східно-європейської енергетичної компанії (СЄПЕК) і футбольного клубу "Металіст", що належать бізнесменові Сергію Курченку. Відповідне рішення від 15 липня 2014 за позовом ТОВ "Інтертрансгрупп" оприлюднено у Єдиному реєстрі судових рішень України.

У СБУ заявили, що підконтрольні голові правління ВЕТЕК Сергію Курченку компанії завдали шкоди Україні в нафтогазовій і банківській сферах на 4 млрд грн.

Про медіактиви Курченка публічно правоохоронці поки що не згадують. Нагадаємо, що нинішній керівник адміністрації президента України Борис Ложкін, що був власником UMH group, ще рік тому підтвердив, що медіа холдинг продається компанії ВЕТЕК українського бізнесмена Сергія Курченка, повідомляв Forbes.ua. Ложкін зазначав, що продаються всі компанії, що входили в UMH.

Неофіційні джерела стверджують, що на початку 2014 року компанії Курченка придбали також мас медіа у Львові. Офіційного підтвердження цієї інформації поки що немає.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів