Феодосійський батальйон морських піхотинців штурмували після здачі ним зброї на склад (відео)

09:30 24 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Владислав Селезньов/facebook.com

Як повідомляють у понеділок ЗМІ – його командир вів переговори щодо виведення на материк.


Відео: ТСН.ua

Як передає сьогодні, 24 березня, «Телеканал ТВі», керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук повідомив у понеділок, що уночі військову частину Феодосійського батальйону морських піхотинців штурмували близько 50 спецпризначенців Головного розвідувального управління генштабу збройних сил Російської Федерацій, 200 російських солдатів, два вертольоти й три БТРи. Тимчук конкретизував:

«Велася стрільба (не на ураження), морпіхи вступили в рукопашний бій. На території частини знаходилася невелика частина особового складу: посилений підрозділ морпіхів (близько 30 осіб) та чергові підрозділи. Особовий склад був готовий до переходу на материк, про що знали й окупанти.

В даний час над частиною піднято російский прапор. Частина оточена росіянами, в'їзди блоковані БТРами. Основний склад підрозділу, який прибуває в частину, робить спроби прорватися крізь загородження окупантів. У кожному разі, наші морпіхи залишаються вірними української Присязі».

Натомість керівник медіацентру Міноборони України в Криму Владислав Селезньов повідомив на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook», що з 4.30 в районі розташування батальйону морської піхоти було чутно постріли, а в 5-й ранку розпочалися висадка десанту з російських вертольотів і штурм військової частини, використовувалися світло-шумові гранати». Селезньов конкретизував:

«Периметр частини оточений. Дорога до частини перекрита двома БТРами і двома десятками солдатів РФ. У будівлі казарми сильне задимлення. О 6.17 із території частини вийшли три УРАЛи, на борту українські морпіхи, руки в них зв'язані.

Від джерел стало відомо: за різним даними від 60 до 80 українських морпіхів вивезені з території військової частини. Вони затримані. Перебувають на території феодосійського порту. Їм погрожують порушенням кримінальних справ».

Цитуючи Владислава Селезньова, «Українська правда» додає: «Напередодні наші морські піхотинці здали зброю на склад і залишилися його охороняти, йшли переговори щодо подальшого їх виведення на материк».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів