Феодосійський батальйон морської піхоти трансформують у бригаду (відео)

23:16 24 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Про це заявив у понеділок заступник начальника головного командного центру Збройних сил України – генерал-майор Олександр Розмазнін.


Відео: ТСН.ua

Як передає сьогодні, 24 березня, «Інтерфакс-Україна», заступник начальника головного командного центру Збройних сил України – генерал-майор Олександр Розмазнін заявив у понеділок, що  Феодосійський 1-й батальйон морської піхоти, базу якого захопили сьогодні російські окупанти, – «це та основа, на базі якої буде розгорнуто найкращу бригаду морської піхоти в наших Збройних силах». Він також розповів, що внаслідок нападу на частину близько 20 морпіхів дістали травм різного ступеня тяжкості, але ніхто з них по допомогу медиків не звернувся.

Щодо захоплених російськими окупантами командира Феодосійського батальйону морської піхоти та його заступника з виховної роботи генерал-майор Олександр Розмазнін повідомив: «Скажу відверто: дії з їх звільнення тривають і, сподіваюся, найближчим часом буде можливість поставити запитання і командирові батальйону, і нашим героїчним хлопцям, які обстоювали честь нашої держави». За його словами, в полоні перебувають близько 160 морських піхотинців, 120 із них висловили бажання продовжити службу в ЗСУ.

Натомість «5 канал» інформує в понедліок у повідомленні «Частина українських морпіхів виїхала убік Херсонщини»:

«Морські піхотинці Феодосії, яких відпустили із полону, після загальних зборів залишають захоплений батальйон. Перша частина військовослужбовців уже виїхала в бік континентальної України на приватних машинах та автобусі.

Про це «5 каналу» повідомив один із офіцерів, Анатолій Мозговий. Також, за його словами, вдалося вийти на зв'язок із командиром батальйону та майором, доля яких дотепер була невідомою.

Мозговий каже, що нині з ними усе гаразд: «На данный момент первая часть военнослужащих – вот, мы выехали в сторону Украины на личном автотранспорте. Автобус ещё нам дали. Колонной на личных автомобилях выезжаем сейчас».

Своєю чергою, «ТСН.ua» повідомив сьогодні, 24 березня, що 14 офіцерів батальйону морської піхоти з Феодосії після того, як їх випустили російські військові, вирушили до Києва. За словами офіцерів, вони хочуть приїхати до Києва до Генштабу й вимагатимуть, щоб їх прийняли на материковій частині України.

Зі 60-70 морських піхотиніців Феодосійського батальйону служити Україні й далі хочуть 43, а також всі офіцери. Єдине, чого побоюються, що за межами півострова їх не приймуть.

«Якщо в Україні нам не дадуть проїхати до Генштабу і визнають зрадниками, ми повернемося в Крим. Ми боїмося, щоб не вийшло, як з українськими прикордонниками, які виїхали з Керчі, приїхали до кордону, а їм кажуть: «Чого ви сюди приїхали? Ви зрадники Батьківщини!», – сказав один з офіцерів батальйону.

Морпіхи стверджують, що вони були беззбройними, адже отримали наказ від Міноборони скласти зброю. В полоні залишаються комбат і його заступник – їх місцезнаходження невідоме».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів