Диверсант Гіркін-«Стрєлков» зізнався, що депутатів Криму насильно зганяли відділятися від України (відео)

23:14 24 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: gblor.ru

Російський диверсант Гіркін-«Стрєлков» розповів про анексію Криму таке: «Я не побачив, на жаль, жодної підтримки органів державної влади у Сімферополі. Депутатів збирали ополченці».


Відео: SobiNewsCom

Інтернет-портал «Преса України» повідомило в сьогоднішній публікації «Гіркін зізнався: Ми насильно зганяли депутатів Криму голосувати за відділення від України (відео)»:

2Один із ватажків бойовиків «ДНР», який втік з Донецька, Ігор Гіркін (Стрєлков) зізнався, що ополченці насильно зганяли депутатів Криму голосувати за відділення від України. Новину своїм читачам передає «Преса України».

Стрєлков підкреслив, що на той момент МВС не перейшло на бік бойовиків, а виконувало накази тільки Києва. Зокрема, органи державної влади у Сімферополі ніякої підтримки ополченцям не виявляли.

«На бік населення перейшов тільки «Беркут», решта, МВС, перебували під владою Києва і виконували накази. Так, виконували неохоче. Так, абияк... Я не побачив, на жаль, жодної підтримки органів державної влади у Сімферополі. Де я конкретно знаходився, не було... Депутатів збирали ополченці... Що вже там говорити. Так, я був одним із командирів цих ополченців», – сказав Стрєлков.

Щодо армії, то Гіркін заявив, що вона як підпорядковувалася Києву, так і продовжувала підпорядковуватися. Крім того, він також додав, що більша частина підрозділів залишилася вірною Києву і вийшла з території Криму.

Проте, за його Стрєлкова, на сході та півдні України, зокрема в Донецьку та Луганську, Харкові, Одесі, могло б бути те саме. Однак якби там стояли БТРи російської морської піхоти. Водночас, Ігор Гіркін зазначив, що у Криму була підтримка однозначно російських військ.

Нагадаємо, наприкінці лютого 2014 року будівлі Ради міністрів і Верховної Ради Криму були захоплені озброєними людьми в камуфляжі без розпізнавальних знаків. Над будинками були підняті російські прапори. Крім того, перекинуті з Росії військові без розпізнавальних знаків окупували весь Крим, поставивши блокпости на в'їздах і зайнявши аеропрот.

16 березня в Криму і Севастополі пройшов незаконний «референдум», за результатами якого жителі Севастополя нібито проголосували за приєднання Криму до Росії. А вже 17 березня ВР півострова проголосила Крим «незалежною державою».  21 березня Президент РФ Володимир Путін і нелегітимні керівники кримської влади і Севастополя підписали договір між Росією та Республікою Крим про прийняття Криму до складу РФ».

Про це повідомляється сьогодні, 24 січня, на інтернет-порталі «Преса України».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів