До складу російських «миротворчих» сил увійшли більше п'яти тисяч десантників

10:43 22 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міноборони РФ

Про це заявив у п'ятницю заступник командувача повітряно-десантних військ РФ із миротворчих операцій і колективних сил оперативного реагування ОДКБ – генерал-майор Алєксандр В’язников.

«У повітряно-десантних військах (ПДВ) Росії завершено формування миротворчих сил. Загальна чисельність десантників-миротворців – більше 5 тисяч осіб», – повідомив сьогодні, 22 серпня, заступник командувача ПДВ з миротворчих операцій і Колективним силам оперативного реагування (КСОР) ОДКБ генерал-майор Алєксандр Вязников. 

«На сьогоднішній день у повітряно-десантних військах, окрім 31-ї ОДШБр, сформовано ще п'ять миротворчих батальйонів – по одному батальйону в кожній дивізії (76-а і 7-а десантно-штурмові, 98-а і 106-я повітряно-десантні) та в Камишинській 56-й ОДШБр, перепідпорядкованій нам у минулому році від сухопутних військ», – уточнив заступник генерал-майор. 

«Ці організаційні заходи проведені, відповідно до вказівок начальника генерального штабу ЗС РФ – генерала армії Валерія Герасимова, наказом командувача ПДВ генерал-полковника Владіміра Шаманова від 2013 року, а також переліком з'єднань, частин і підрозділів, які входять до складу військових контингентів для участі в миротворчих операціях», – додав Алєксандр Вязников, який є керівником від російської сторони навчань КСОР ОДКБ «Взаємодія-2014».

Генерал вказав на високу укомплектованість миротворчих частин і підрозділів ПДВ військовослужбовцями за контрактом: «Відповідно до вказівок начальника Генштабу, укомплектованість таких підрозділів Російської армії контрактниками повинна бути не нижче 90%. Нині укомплектованість миротворчих батальйонів ВДВ військовослужбовцями за контрактом становить понад 90%, а 31-я бригада укомплектована контрактниками на 100%». 

«Робота з укомплектування всіх миротворчих підрозділів ПДВ винятково військовослужбовцями за контрактом триває, вона ведеться командирами всіх ступенів у взаємодії з комплектуючими військкоматами та іншими організаціями та буде успішно завершена», – запевнив Вязников.

Його повідомлення передає сьогодні, 22 серпня, російська інформаційна агенція «ИТАР-ТАСС».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів