До Львова повернулися з фронту 180 гвардійців (відео, оновлено)

22:35 15 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Вголос

Як повідомив начальник групи зв’язків із громадськістю Західного територіального управління Національної гвардії України Вадим Голуб, Львівський полк НГУ брав участь у звільненні міст Дзержинська, Маріуполя, Лисичанська, Слов’яносербська та ніс службу на блокпостах в зоні АТО.


Відео: ТСН

Сьогодні, 15 вересня, до Львова в рамках ротації повернулися 180 бійців Львівського полку Національної гвардії України, які вже вдруге виконували бойові завдання на Донбасі. Як повідомив начальник групи зв’язків із громадськістю Західного територіального управління Національної гвардії України Вадим Голуб, полк брав участь у звільненні міст Дзержинська, Маріуполя, Лисичанська, Слов’яносербська та ніс службу на блокпостах в зоні АТО.

За дві поїздки до зони АТО львівський полк Нацгвардії втратив двох бійців, які загинули під час бойових дій, четверо військовослужбовців отримали поранення. Наразі ще близько 200 бійців Західного територіального об’єднання Національної гвардії України несуть службу в Маріуполі.

Бійців біля військової частини Нацгвардії зустрічали рідні, близькі та львів’яни, які принесли квіти та синьо-жовті повітряні кульки. Діти, які зустрічали своїх батьків, дісталися на БТР і виконали Державний гімн України.

Як зазначив начальник управління Західного територіального об’єднання Національної гвардії України Юрій Аллеров, військовослужбовці успішно виконували всі поставлені перед ними завдання. Він також подякував волонтерам і громадським активістам, які допомагали бійцям під час їх перебування в зоні АТО, й зазначив, що бійці матимуть два тижні відпустки на перепочинок та відновлення сил.

Про це повідомляє в понеділок київська газета «День». Своєю чергою, кореспондент «Телевізійної служба новин» каналу «1+1» Наталка Волосацька розповіла сьогодні, 15 вересня:

«До Львова повернулося 180 бійців Львівського полку Національної гвардії України, які вже вдруге виконували бойові завдання на Луганщині та Донеччині. Це вже друга частина військового-оперативного резерву, яка два місяці пробула у зоні АТО.

Бійці звільняли міста від бойовиків і служили на блокпостах. Вони брали участь у звільненні Дзержинська, Маріуполя та Лисичанська. У бою солдати втратили двох своїх вояків, чотирьох бійців було поранено.

Зустрічати своїх героїв біля військової частини зібралось декілька десятків людей із квітами та повітряними кульками. Автобуси з солдатими заїхали на територіюю війської частини під звуки оркестру та вигуки «герої».

«Ми сюди прийшли, щоб підтримати їх морально, щоб якусь краплинку радості дати», – висловлюють свої слова вдячності діти.

Найбільше, що хочуть львів'яни, миру і того, щоб вояків більше не відправляли на Схід України. Та відпустка у бійців триватиме всього два тижні, після чого вони знову поїдуть обороняти країну.

«Буде наказ поїдемо знову виконувати свій обов'язок, куди діватися, треба», – зазначив один із бійців Нацгвардії.

Про це повідомляєт в понеділок «Телевізійна служба новин».

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів