Десантники зі Львова без втрат відбили напади терористів на аеропорт Луганська, – «ІС» (відео)

09:05 28 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: vgolos.com.ua

Про це повідомляє в понеділок прес-центр АТО.


Відео: «Телеканал новин «24»

Прес-центр АТО повідомляє сьогодні, 28 липня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»

«Вчора літаками повітряних сил ЗСУ було завдано низку ударів по скупченням противника. Результатом стало знищення великої кількості бронетехніки та живої сили маргиналів.

Триває операція зі звільнення міст Торез, Шахтарськ, Савур-Могила, Лутугіно. Військами Збройних Сил України розширюється зона контролю поблизу міста Горлівка 

Підрозділи високо мобільних десантних військ проводили рейдові дії в напрямку: Рідкодуб, Логвіно, Шахтарськ, Тернове, Савур-Могила.

Бойовики роблять спроби з відновлення контролю над втраченим позиціями в районі міста Луганськ.  Розвідниками Збройних Сил було зафіксовано висування колон окупантів з військовою технікою у напрямку населених пунктів. Георгієвка – Ровеньки – Антрацит.

У ніч з 27 на 28 липня продовжувались обстріли позицій українських військових.  Бойовики атакували аеродром Луганськ.

З 19 години до 19 години 25 хвилин було здійснено обстріли з установок БМ21 «Град», трьох танків та мінометний обстріл. Завдяки умілим та відважним діям українських десантників (80-го аеромобільного полку зі Львова. – «ЩЛ») ворожу навалу було відбито.

Втрат серед наших військ немає. Розлючені невдалими спробами бойовики обстрілювали аеродром Луганськ з 00.55 до 1.20. Вогонь вівся з БМ 21 «Град». 

Крім цього були обстріляні наступні блокпости:

21.00 –21.05 – здійснено мінометний обстріл блокпосту на трасі Оленівка-Донецьк. 

21.30 – здійснено обстріл з БМ-21 «Град» блокпосту поблизу населеного пункту Старобешево зі сторони району Придорожнє. 

Незаконними збройними формуваннями у містах Донецьк і Горлівка активно здійснюються контррозідувальні заходи. По містах поширюються орієнтування на осіб, які допомагають силам АТО. 

Відмічається активізація діяльності розвідувально-диверсійних груп бойовиків. На теперішній час їх головним завданням є збір розвідувальної інформації щодо дислокації частин та підрозділів АТО, створення агентурної мережі, а також підготовка до здійснення терористичних актів. 

Разом з тим активізувалась діяльність щодо повернення бойовиків під виглядом родичів місцевих мешканців до міст Славянськ та Краматорськ.

Крім цього було зафіксовано постачання зброї та боєприпасів з тимчасово окупованої території АР Крим на Азовське узбережжя Донецької області.

Також великих зусиль окупанти докладають для утримання контролю над ділянкою кордону, через яку вони отримують боєприпаси та поповнення. 

19.20 – здійснено мінометний обстріл блокпост в районі населеного пункту Амвросіївка зі сторони населеного пункту. Харківське. 

20.00 – здійснено обстріл протитанковими керованими ракетами позицій сил АТО зі сторони кордону з Російською Федерацією. 

00.15 – здійснено обстріл з БМ-21 «Град» позиції українських військ неподалік населеного пункту Саур-Могила. Без втрат.

00.40 – здійснено напад із застосуванням стрілецької зброї на позиції десантників напад відбито.

01.20 – здійснено артилерійський обстріл позиції українських військ зі сторони Російської Федерації.

Ситуація з постачанням продовольством, водою і боєприпасами, в якій опинилися у ході боїв 72-ї механізованої бригада і 79-й аеромобільна бригада, залишається надзвичайно складною. Не зважаючи на це, наші військовослужбовці продовжують мужньо тримати оборону.

Штаб АТО раніше вже рапортував про те, що найактуальніша проблема забезпечення обох даних підрозділів ЗС України вирішена.

На даний час командування обох бригад відзвітувало про те, що в обидві бригади доправлено необхідний запас продовольства, води, медикаментів і боєприпасів».

Натомість координатор спільноти «Інформаційний Спротив» і  керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук повідомляє сьогодні, 28 липня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» такі її оперативні дані:

«Триває операція сил АТО зі звільнення н.п. Латугіно, Шахтарськ, Торез і знищення угруповання терористів у районі кургану Савур-Могила. Розширюється зона, контрольована силами АТО, в районі н.п. Горловка. 

– Підрозділами сил АТО проведені рейди в напрямку н.п. Шахтарськ, Тернове, Рідкодуб, Савур-Могила. Одночасно авіацією сил АТО знищено значну кількість живої сили, озброєнь і техніки бойовиків. 

– Терористи проводять контратаки в районі Луганська, намагаючись відтіснити сили АТО. Позиції сил АТО на території аеропорту в Луганську (зокрема – десантники 80-го аеромобільного полку зі Львова. – «ЩЛ») постійно обстрілюють з РСЗВ БМ-21 «Град», танків і мінометів. 

– Відзначено випадки переміщення невеликих груп бойовиків під виглядом мирних жителів у район Слов'янська. На звільнених територіях відзначається активність диверсійно-розвідувальних груп противника. 

– Обстріляно позиції сил АТО поблизу н.п. Старобешево, Амвросіївка, Савур-Могила, блок-пост на трасі Оленівка-Донецьк. Обстріли здійснені з мінометів і РСЗВ БМ-21 «Град». 

– Зафіксовано перекидання зброї і боєприпасів для терористів з території окупованого Криму через узбережжі Азовського моря».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів