Десантників зі Львова вкотре оточили на Луганщині, але в штабі АТО запевнили, що наші відбилися

19:22 18 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Укрінформ

За даними РНБО, військові контролюють ситуацію навколо блокпосту у Смілому.

Телевізійний «5 канал» розповів сьогодні, 18 жовтня, в повідомленні «На Луганщині йде бій: бійці повідомляють про оточення, РНБО каже про стабільну ситуацію»:

«Запеклий бій точиться поблизу села Сміливе на Луганщині. Військові 80-ї аеромобільної бригади (зі Львова. – «ЩЛ») потрапили в оточення ворога та потребують допомоги. Про це «5-му каналу» телефоном повідомив один із бійців. 

«Нас взято в круг, Зараз наступали ззаді, збоку і спереді. Танки прориваються. Прорвався один танк, але ми його підбили. Нам допомагає тільки артилерія. Більше нічого», – каже боєць.

У той же час, за даними РНБО, військові контролюють ситуацію навколо блокпосту у Смілому. У цьому запевнив заступник керівника інформаційно-аналітичного центру РНБО Володимир Польовий.

Терористи, з його слів, і далі обстрілюють позиції українських бійців із артилерії. Однак, як запевнили в РНБО, щодня військовим надходять боєприпаси та все необхідне для виконання завдання.

Також у відомстві повідомили, що шестеро з 11-ти бійців батальйону «Айдар», які раніше зникли безвісти неподалік Смілого, – знайшлися. Про це повідомляється в суботу на сайті «5 каналу».

Натомість інформагенція «УНН» передає сьогодні, 18 жовтня, в повідомленні «Сили АТО відбили 4-годинний штурм бойовиків під Смілим, 2 військових поранено, – В.Селезньов»:

«Сьогодні упродовж майже 4 годин тривала атака терористів на блокпост українських військових поблизу населеного пункту Сміле на Луганщині. Сили АТО успішно відбили штурм, обійшлося без втрат, проте є двоє поранених. Про це в коменетарі УНН розповів речник АТО Владислав Селезньов.

«Протягом майже 4 годин сьогодні вдень йшов бій поблизу всім відомого блокпосту Сміле. Бойовики штурмували. Українські військові у взаємодії з артилерією всі атаки відбили. Прекрасно відпрацювали артилерійські підрозділи, а також військові Нацгвардії», – розповів він. Речник АТО зазначив, що даний блокпост і далі «знаходиться під нашим контролем».

Про це повідомили в суботу на сайті інформагенції «УНН». Своєю чергою, в прес-центр АТО розповіли сьогодні, 18 жовтня, таке:

«Ситуація в районі проведення АТО залишається стабільно напруженою. Неконтрольовані терористичні збройні формування продовжують обстрілювати наші позиції в районах населених пунктів Дебальцеве, Нікішине, кургану Могила Гостра. 

Бойовики двічі обстріляли наші позиції поблизу Авдіївки, а також територію цього населеного пункту. Обстановка в донецькому аеропорту підконтрольна силам АТО. 

У районі Смілого протягом декількох годин тривав бій. Бойовики намагались штурмувати наші позиції та від вогню у відповідь ці спроби захлинулись.

Взаємодія особового складу блокпосту та підрозділів вогневої підтримки дозволила утримати контроль над обєктом з мінімальними втратами. Внаслідок зіткнення два українські військовослужбовці отримали поранення. Бойовики понесли значні втрати втрати та відступили».

Про це повідомляється в суботу на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів