Державний Прапор України – вже над центром Іловайська, наразі звільнено його дві третини, – «Донбас» (відео)

08:39 19 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: facebook.comahmenidphotos

Про це повідомив уночі Добровольчий батальйон територіальної оборони Донецької області.


Відео: ТСН

Прес-служба Добровольчого батальйону територіальної оборони Донецької області «Донбас» повідомила вночі:

«18 серпня спільними силами батальйонів «Донбас», «Дніпро» та іншими активними учасниками АТО було здійснено повторний штурм міста Іловайськ Донецької області. 

Проти українських військових, під час штурму були використані «ГРАДи», «УРАГАНи», бронетехніка. Завдяки відпрацьованим маневрам, групам батальйону «Донбас», які заходили до міста з десяти різних напрямків, вдалося прорватися до центру міста.

Саме тут уже майорить синьо-жовтий прапор Української держави. Станом на зараз, локальні бої все ще тривають і місто не є повністю підконтрольним українським силовикам, але це – питання часу. 

У батальйоні «Донбас» втрати відсутні. Висловлюємо щирі співчуття родичам та близьким загиблих бійців батальйону «Дніпро».

Царства їм Небесного. Герої не вмирають».

Добровольчий батальйон територіальної оборони Донецької області «Донбас» повідомив це сьогодні, 19 серпня, вночі на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Своєю чергою, командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко повідомив сьогодні, 19 серпня: 

«Ми в Іловайську. Вчора батальйон «Донбас», окрема рота батальйону «Дніпро», 2-й взвод батальйону «Азов» вели важкі бої на підступах до міста.

Зустрівши запеклий опір, несучи втрати, «Дніпро» і «Азов» закріпилися на підступах до міста. Свою справу зробили на відмінно.

Ударні частини батальйону «Донбас», змітаючи блок-пости терористів, увійшли в місто з декількох напрямів, і до 19:00 взяли під контроль східну частину міста. Судячи з відчайдушного драла з міста прихильників «російського світу», робити обхвати і рейди ми вже навчилися.

На ніч закріпилися прямо в місті, було організовано харчування та психологічна допомога жителям, які перебувають в підвалах адміністративних будівель, бомбосховищах. Щоб закріпити успіх, було прийнято рішення не бути вночі статичною мішенню і організувати нічну зачистку.

За ніч було знищено три блок-пости і чотири вогневі точки супротивника. Не допоміг сепаратистам навіть обстріл градами «Донбасу» в самому місті, який провели терористи прямо з території Донецька.

Також було блоковано рух колони, яка повинна була прийти на допомогу терористам. До 5 ранку під контролем було близько 2/3 міста, місто повністю оточене.

Просимо мешканців не виходити з укриттів, постараємося закінчити все пошвидше. Слава Україні!

P.S. Втрат серед бійців батальйону «Донбас» немає, легкопоранені відмовилися госпіталізуватится і знаходяться в строю».

Семен Семенченко повідомив це сьогодні, 19 серпня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів