Депутати Львівоблради хочуть таємно "з'їсти" Сала

11:50 12 листопада 2013 р.

У роботі сесії Львівської обласної ради оголошена 20-хвилинна перерва. Лічильна комісія розпочала підготовку до проведення таємного голосування за висловлення недовіри голові Львівської обласної державної адміністрації.

Судячи з виступів на сесії голів і представників депутатських фракцій, які становлять більшість у Львівоблраді, - ВО "Свобода", ВО "Батьківщина", партія УДАР, а також народних депутатів Романа Ілика (ВО "Батьківщина"), Ярослава Гінки (партія УДАР), Ірини Сех (ВО "Свобода"), слід очікувати того, що Львівська обласна рада сьогодні висловить недовіру голові ЛОДА. 

Представник позафракційних депутатів Мирослав Сеник, екс-голова Львівоблради (2006-2010 р.р.), заявив з трибуни, що позафракційні депутати не будуть проти того, якщо у депутатів з'явиться пропозиція проконтролювати процес одержання і вкидання бюлетенів в урну під час таємного голосування. Однак такої пропозиції не прозвучало від інших фракцій, і депутати не голосували за це. З двох, як мінімум, причин: або депутатська більшість впевнена, що серед них не виявиться штрейкбрехерів і облрада висловить недовіру Олегу Салу, або багато хто з них усе ж не проти сховати свій голос за завісою процедури таємного голосування. Невдовзі це стане відомо. 

Як і те, чи спроможний Олег Сало, який не прийшов на сесію, вже з перших днів роботи у кріслі голови ЛОДА використати "адміністративний ресурс" і відмовити необхідну кількість депутатів від голосування за недовіру йому. За винятком. звісно, представників фракції Партії регіонів, які публічно з трибуни сесії заявили, що не мають поки що нічого проти Олега Сала. Один з них - Михайло Дзюдзь - закликав колег напівжартома-напівсерйозно не ставати вегетаріанцями. Хоча, за логікою цього жарту, більшість депутатів на словах якраз хоче "з'їсти Сала".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів