Білоруське КДБ затримало 15 громадян України, – МЗС (відео, оновлено)

11:30 10 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: twitter.comsporttut

Як повідомив у четвер речник міністерства закордонних справ Євген Перебийніс, за уточненою інформацією, проти громадян України складено 15 адмініпротоколів – за правопорушення, троє з них уже відпущено під штраф, 12 ще перебувають у суді – їм нібито інкримінують, що вони розклеювали листівки.


Відео: ТСН

«15 громадян України – футбольних уболівальників затримали білоруським КДБ після матчу збірних Білорусі й України», – повідомив «Радіо Свобода» речник МЗС України Євген Перебийніс. За його словами, зараз відбувається суд над усіма затриманими.

«За уточненою інформацією, проти громадян України було складено 15 адміністративних протоколів – за правопорушення. Троє з них уже відпущено під штраф. Дванадцятеро українців ще зараз перебувають у суді – їм нібито інкримінують, що вони розклеювали листівки. Консул України зараз перебуває у суді», – поінформував Перебийніс.

Український консул готовий надати українцям необхідну консульську і правову допомогу, зазначив речник МЗС. Водночас, за даними білоруської служби «Радіо Свобода», серед тих, кого судитимуть – 14 українців і 11 білорусів. Повідомляючи про це в п’ятницю, «Радіо Свобода» також додає:

«9 жовтня ввечері уболівальники обох збірних під час гри перегукувалися гаслами «Слава Україні» і «Живе Білорусь», проспівали пісню «Воины света» білоруського гурту «Ляпіс Трубецькой». Кілька разів протягом поєдинку вони виконали нецензурну пісню про президента Росії, це скандування було чути у прямій трансляції.

Під час матчу правоохоронці не втручалися в те, що відбувається, затримання відбулися за межами стадіону. Спочатку повідомляли про понад 100 затриманих, але у міліції Борисова Радіо Свобода уточнили, що затримали 41 людину».

Натомість інформаційна агенція УНІАН повідомляла в п'ятницю:

«Співробітники КДБ Білорусі затримали понад 100 уболівальників одразу після закінчення матчу Білорусь-Україна, що проходив в рамках відбіркового туру Євро-2016.

Місцеві ЗМІ припускають, що це може бути пов'язано з співом нецензурних пісень про президента РФ Путіна під час матчу», – передає сьогодні, 10 жовтня, російський телеканал «Дождь»

Матч проходив у білоруському Борисові на стадіоні «Борисов-Арена». Збірна Білорусі програла українцям з рахунком 0:2.

Уболівальники обох збірних під час гри перегукувалися гаслами «Слава Україні!» й «Живе Білорусь». Після цього вони спільно виконали нецензурну пісню про президента Росії.

Скандування було чути в прямій трансляції. Безліч аматорських відеозаписів також з'явилося в мережі. 

Під час матчу правоохоронці не втручалися в події. Затримання пройшли вже за межами стадіону.

Усього було затримано більше 100 осіб, в основному це громадяни України. Представники українського посольства вже про це повідомлені. 10 жовтня відбудеться суд.

Радше, вболівальники будуть покарані штрафами і депортацією, однак можливий і арешт на 15 діб. Про це повідомила в п'ятницю інформаційна агенція УНІАН.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів