«Беркут» свідомо закидує гранатами журналістів (відео)

14:19 22 січня 2014 р.

Фото до новини

Силовики жорстоко б'ють у тому числі іноземців.


Відео: Павел Боболовіч

Під час зачистки Грушевського бійці «Беркуту» свідомо кидали гранати у журналістів, які стояли в стороні від основних подій і фільмували розгін. Про це з місця подій повідомляє сьогодні, 22 січня, кореспондент «Еспресо.TV».

За його словами, «беркутівці» не тільки кидали світлошумові гранати у журналістів, але й націлювалися на них зі своїх рушниць. Також кореспондент повідомив, що після атаки «Беркуту» «швидкі» забрали двох людей зі скривавленими головами. Обидва були без свідомості. У одного з постраждалих на голові слід від дуже сильного удару кийком. Також у нього на одязі бейджик журналіста.

Натомість «iPress.ua» інформує в середу, що співробітники спецназу МВС жорстоко б'ють під час своїх атак усіх, однак особливо звертають увагу на журналістів. Під час однієї з атак, незважаючи на всі атрибути преси, декілька ударів кийком отримав польський журналіст Павел Боболовіч. Відео цього інциденту він опублікував в мережі.

Натомість журналіст Павел Шеремет повідомив у мікроблозі «Twitter», що фотографу з Мінська куля «Беркуту» влучила в голову. «У Києві снайпер потрапив в лоб фотографу Reuters з Мінська Васі Федосенко. Щастя, що куля була гумова. Відстрілюють фото і відеооператорів», - написав він.

Як повідомляв «Щоденний Львів», «Беркут» забиває ногами впійманих на Грушевського.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів