Батальйон територіальної оборони Львівщини сформовано, – Міноборони

11:34 29 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

Про це повідомляє Управління преси та інформації МОУ.

Управління преси та інформації МОУ розповіло в повідомленні «У Львівській області завершено формування батальйону територіальної оборони»:

«У Львівській області завершено формування батальйону територіальної оборони. Цим військовим формуванням визначені завдання з охорони та оборони важливих об’єктів місцевої інфраструктури, шляхів автомобільного та залізничного сполучення, підсилення охорони визначених ділянок державного кордону України тощо.

Як повідомив військовий комісар обласного військового комісаріату полковник Ігор Боловицьких, кількісний склад новоствореного батальйону нараховуватиме понад 400 військовослужбовців віком від 25 до 40 років.

– До цього підрозділу ми призвали, перш за все, патріотично налаштованих військовозобов’язаних, які виявили бажання проходити військову службу в Збройних Силах України, – повідомив офіцер.

На розвиток інфраструктури новоутворення обласна державна адміністрація виділила 1 мільйон гривень. Кошти були використані на закупівлю необхідного майна й тактичного спорядження.

– На сьогодні частина повністю укомплектована стрілецькою зброєю, інженерним майном, визначено та отримано необхідну кількість продовольства та пального. Також вирішується питання щодо додаткового фінансування на суму близько 500 тис. грн на якісне забезпечення інших потреб військової частини, – зазначив полковник Ігор Боловицьких.

Варто зазначити, що громада Львівщини надає суттєву допомогу захисникам краю. Зокрема, за ініціативи співробітників Жидачівської та Миколаївської райдержадміністрацій для вихідців з районів були закуплені комплекти взуття та мобільних засобів зв’язку.

Посильну допомогу надають і приватні підприємці. Наприклад, керівник товариства з обмеженою відповідальністю «Міг» Петро Бідак передав бійцям батальйону 42 спальних мішки на суму 8 тис. грн.

До благодійності на Львівщині також активно долучаються користувачі соціальних мереж. Зокрема, цікавий проект «Військовим бібліотекам – українські книжки» започаткувала львівська журналістка Лана Борисова. Її ініціатива не залишилася поза увагою літературного цеху і вже незабаром похідні бібліотеки військових будуть наповнені сучасною українською літературою».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів