Арбузов обіцяє, що 17 грудня Україну не затягнуть у Митний союз (доповнено відеосюжетом)

20:55 15 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

Перший віце-прем'єр запевнив також, що уряд не відмовився від переговорів з ЄС щодо підписання угоди про асоціацію з ним.

Перший віце-прем'єр Сергій Арбузов заявив в ефірі телеканалу «1 +1» увечері 15 грудня, що жоден з документів, які планується підписати на засіданні українсько-російської міждержавної комісії в Москві 17 грудня, «не приведе до вступу України в Митний союз». Він запевнив, що всі документи, які готуються до підписання в Москві, спрямовані на економічну безпеку України.

Серед цих документів він перерахував «Дорожню карту щодо врегулювання торговельних обмежень між Україною і РФ на 2013-2015 роки»; угоду між урядами двох країн щодо реалізації держпідтримки відновлення серійного будівництва літаків Ан-124; меморандум між урядами двох країн щодо співпраці в ракетно-космічної сфері; меморандум про наміри щодо співробітництва у сфері суднобудування; міжурядову угоду з ядерної та радіаційної безпеки, а також протокол між урядами України та Росії про поставки товарів і кооперації в 2014 році.

Перший віце-прем'єр України стверджує також, що Україна не відмовлялася від переговорів з Євросоюзом щодо підписання угоди про асоціацію. «Саме створення трьох робочих груп, які ми створили з паном Фюле під час останньої зустрічі, і є гарантією того, що ми продовжуємо роботу і готуємося до підписання (угоди з ЄС. – Ред.)», – запевнив він.

Про це повідомляє сьогодні, 15 грудня, «Newsru.ua».

Як повідомляв «Щоденний Львів», Майдан заборонив Януковичу вступ до Митного союзу, а єврокомісар із питань розширення Штефан Фюле заявив, що ЄС відтермінував асоціацію України, своєю чергою, глава МЗС головуючої в Євросоюзі Литви Лінас Лінкявічюс пояснив, що Європа хоче від Януковича ясності, натомість міністр закордонних справ скандинавської країни Карл Більдт підтвердив готовність Євросоюзу до підписання з Києвом відтермінової ними угоди.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів