Антитерористична операція триватиме попри скупчення російських військ на кордоні, – в.о.Президента (відео)

18:18 24 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: twitter.comSegozavr

Про це виконувач обов'язків Глави держави Олександр Турчинов заявив у четвер у телезверненні до українського народу.


Відео: Радіо Свобода

Виконувач обов'язків Президента Олександр Турчинов заявив сьогодні, 24 квітня, в телезверненні до українського народу:

«Терористи, які взяли в заручники фактично весь Донецький регіон, вже давно перейшли межу людяності. Озброєні злочинці захоплюють адміністративні будівлі, беруть у заручники громадян, зокрема українських та зарубіжних журналістів, катують та вбивають патріотів України.

Враховуючи реальну небезпеку та необхідність захистити людей, влада відновила антитерористичну операцію, яка системно та послідовно реалізується з метою повної локалізації терористичної загрози та захисту мирних громадян. У той же час, Російська Федерація координує та відкрито підтримує вбивць-терористів, що діють зі зброєю в руках на Сході нашої країни.

Не маючи жодних підстав, керівництво Росії дозволяє собі нахабним чином втручатись у внутрішні справи України. Росія на державному рівні підтримує тероризм у нашій країні саме в той час, коли російські громадяни постійно потерпають від терористичних атак на своїй території. Війни, терористичні напади, регіональний сепаратизм – це відомі російські проблеми, які тепер штучно намагаються перенести в Україну.

Після успішних кроків українських силових структур у боротьбі із тероризмом РФ перейшла від публічних погроз на нашу адресу до демонстративної концентрації Збройних Сил безпосередньо на Східному кордоні нашої держави. Йде розгортання та збільшення чисельності військових підрозділів РФ.

Хочу заявити, що ми не будемо відступати перед терористичною загрозою та продовжимо і надалі вживати заходів щодо захисту життя наших громадян. Ми вимагаємо від Російської Федерації припинити втручання у внутрішні справи України, припинити постійні погрози і шантаж та відвести свої війська від Східного кордону нашої країни.

Зберігаючи спокій та впевненість, ми разом захистимо нашу країну, її суверенітет та цілісність. З нами Бог, з нами правда, з нами Україна».

Це зверення виконувача обов'язків Президента Олександра Турчинова цитує сьогодні, 24 квітня, «Українська правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів