21 військовослужбовець із 24-ої механізованої бригади зі Львівщини відійшли від кордону до Запоріжжя (відео)

17:12 29 липня 2014 р.

військовослуцжбовці 24-ї окремої механізованої бригади з Львівщини на навчаннях

військовослуцжбовці 24-ї окремої механізованої бригади з Львівщини на навчаннях
Фото: kolomyya.org

Про це повідомив у вівторок заступник обласного військового комісара Михайло Логвинов.


Відео: ТСН

Стало відомо, що 41 український військовий з 51-ї механізованої бригади нині перебуває у Запоріжжі. Минулої п’ятниці вони перейшли кордон і потрапили на територію Росії.

В обласному військовому комісаріаті підтверджують цю інформацію. Однак не уточнюють, як саме бійці потрапили до Росії і як повернулися в Україну.

У неділю міністерство оборони України оголосило про службове розслідування у зв'язку з повідомленнями, що група військовослужбовців наприкінці минулого тижня перейшла кордон у бік РФ. Про результати розслідування мали протягом доби повідомити президентові Петру Порошенку. У прес-службі міністерства «ВВС Україна» не змогли сказати, чим закінчилося це розслідування і чи триває воно досі.

До Запоріжжя також своїм ходом прибули 21 військовослужбовець з 24-ї механізованої бригади (місто Яворів, Львівщина), які кажуть, що їхній командир покинув їх на полі бою, вказавши напрямок на Запоріжжя. Як розповів у Запоріжжі журналістам Михайло Логвинов, заступник обласного військового комісара, бійці, яких тривалий час обстрілювали «Градами», вийшли в Куйбишевському районі без патронів і харчів. Серед них багато контужених.

Їх доправили на територію 55-ї окремої артилерійської бригади – туди, ж де перебувають і солдати, що повернулися з Росії. За словами пана Логвинова, стан бійців психічно тяжкий. З ними працюють кіровоградські психологи, проводить слідчі дії прокуратура.

Закінчилися боєприпаси

Заступник військового комісара, пославшись на таємницю слідства, не розповів, як і чому українські військові опинилися в Росії і потім повернулися в Україну. За його словами, не дивлячись на те, що з ними працює дніпропетровська військова прокуратура, ці люди не вважаються затриманими і не перебувають під охороною.

Раніше журналіст «Інтера» Роман Бочкала написав на своєму Facebook, що солдатів підозрюють у дезертирстві, приставили до них воєнізовану охорону і відібрали мобільні телефони. За версією офіцера 51-ї бригади Дмитра Радченка, яку озвучив телеканал «1+1», його бойові товариші відступили на російську територію в районі «Ізвариного» на Луганщині, щоб не потрапити в полон сепаратистів. Він також сказав, що в них закінчилася їжа та боєприпаси, а техніку знищили.

Усе це повідомляє сьогодні, 29 липня, «ВВС Україна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів