Що пообіцяли Україні на 20-й зустрічі у форматі Рамштайн

20:20 19 березня 2024 р.

Фото до новини

Країни групи Ramstein виділили для військової допомоги Україні обладнання на 88 мільярдів доларів.

Про це повідомило Польське радіо, пише DailyLviv.com. Очільник Пентагону Ллойд Остін попередив, що виживання України сьогодні під загрозою, як і безпека Америки.

«Зволікати немає часу», – сказав він у вівторок, 19 березня, після засідання Контактної групи з питань оборони України на базі Рамштайн у Німеччині. За словами Остіна, США не можуть допустити успіху російської стратегії перечекати Захід.

Читайте такожНімців залякали ядерними ударами Росії по трьох цілях: Берлін, Рамштайн, Бюхель

«Сьогодні на карту поставлено виживання України, а безпека Америки під загрозою. Вони не можуть чекати жодного дня, ми також не можемо втрачати час, і я покидаю сьогоднішню зустріч, повний рішучості забезпечити надходження військової допомоги та боєприпасів», - сказав Остін журналістам.

«Це питання виживання та суверенітету України, це питання честі та безпеки Америки», – додав він.

Не зважаючи на драматичні слова, Остін стверджує, що 20-та зустріч у форматі Рамштайн пройшла успішно. Він зазначив, що союзники Америки «продовжують знаходити креативні шляхи» підтримки України боєприпасами, посилаючись, зокрема, на чеські зусилля у цій справі.

Ллойд Остін згадав про оголошений минулого тижня американський пакет озброєнь вартістю до 300 мільйонів доларів, прийнятий не зважаючи на вичерпання коштів для поповнення американського арсеналу.

Відповідаючи на запитання, чи можливо, що фронт посиплеться через натиск росії та брак боєприпасів в українських сил, очільник Пентагону сказав, що хоча росія поступово й просувається на полі бою, його українські колеги впевнені, що вони зможуть утримати лінію фронту.

«Звичайно, для цього їм потрібні боєприпаси», - підкреслив очільник Пентагону. Він додав, що з оптимізмом дивиться на шанси Конгресу прийняти законопроект для подальшої підтримки України, хоча підкреслив, що «ніхто не може передбачити», як воно буде.

Він також визнав, що в нинішній ситуації Америка має зрівнятися зі своїми союзниками щодо рівня підтримки України, адже 15 країн виділяють їй пропорційно більше коштів, ніж США. Він також зазначив, що наразі країни групи Ramstein виділили для військової допомоги Україні обладнання на 88 мільярдів доларів.

Читайте такожКанада долучиться до «коаліції дронів» для України

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал С.К. Браун молодший, також торкнувся ситуації на полі бою, зазначивши, що Україна, незважаючи на втрату частини території, завдає значних втрат росії. Він також підкреслив, що стратегія росії полягає в тому, щоб чекати, доки готовність Заходу допомогти Україні вичерпається.

«Ця коаліція не може допустити, щоб ця стратегія спрацювала», - наголосив він.

Читайте також: Україна отримає багаторічну допомогу від партнерів з НАТО, - Рамштайн-13

Міністерство оборони України зі свого боку повідомило, що 20-та зустріч Контактної групи з питань оборони України завершилася на базі Повітряних сил США «Рамштайн» у німецькому місті Рамштайн-Мізенбах.

Представники коаліції країн-партнерів вчергове провели результативну зустріч, головними темами якої були: боєприпаси, ППО, літаки F-16, дрони.

На засіданні значну увагу надали роботі вісьмох коаліцій спроможностей.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів