13 листопада - позачергове пленарне засідання Верховної Ради

17:45 9 листопада 2013 р.

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак підписав розпорядження про скликання позачергового пленарного засідання Верховної Ради на 13 листопада. Цей документ розміщено на сайті Верховної Ради: за скликання позачергового пленарного засідання 160 народних депутатів поставили підписи.

"Скликати позачергове пленарне засідання Верховної Ради України сьомого скликання на 10 годину 13 листопада 2013 року, на якому розглянути такі питання: проект закону України про можливість лікування за кордоном осіб, засуджених до позбавлення волі; проект закону про прокуратуру (реєстр. №3541, друге читання); проект закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства з питань проведення виборів (реєстр. №3396, друге читання). Керівнику апарату ВР Зайчуку забезпечити підготовку і проведення позачергового пленарного засідання ВР 13 листопада 2013 року та поінформувати народних депутатів України про питання, розгляд яких заплановано на ньому", - йдеться в повідомленні.

Ще вчора повідомлялося, що Рибак готовий скликати позачергове засідання парламенту в середу, 13 листопада 2013 року, якщо буде зібрано 150 підписів. Також учора парламент у першому читанні підтримав законопроекти про прокуратуру і про вибори, проте вони не викликали стільки дискусій, хоча є ключовими для життя України.

Найбільш дискусійним є прийняття законопроекту про лікування ув'язнених за кордоном, який повинен дозволити Юлії Тимошенко покинути Україну. Євромісіонери Пет Кокс і Алєксандер Кваснєвський наполягають на ухваленні законопроекту Анжеліки Лабунської, який передбачає, по суті, звільнення Тимошенко. А Партія регіонів хоче голосувати за проект Сергія Міщенка, який передбачає відтермінування для неї покарання.

Верховна Рада 8 листопада створила робочу групу з підготовки законопроекту про лікування екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко. За пропозицією народного депутата від Партії регіонів Віталія Журавського, робоча група буде створена на пропорційній основі з депутатів від провладних і опозиційних фракцій.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів