Волонтери передали львівській військовій академії дані зондування Землі з космосу

10:00 9 лютого 2017 р.

Фото до новини


Фото: asv.gov.ua

Вихованці Національної академії сухопутних військ даних дистанційного зондування Землі з космічних апаратів навчатимуться за сучасними топографічними планами місцевості від українських волонтерів.

Волонтерська організація з Києва «MAP100» надала кафедрі комплексів й приладів артилерійської розвідки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного зразки опрацьованих даних дистанційного зондування Землі з космічних апаратів видової розвідки — ортофотопланів. Схожі зображення місцевості використовують підрозділи Збройних Сил України, які беруть участь в антитерористичній операції на сході України.

Отримані ж від волонтерів фотографічні плани місцевості використовуватимуться у підготовці майбутніх офіцерів – курсантів вишу, а також офіцерів й сержантів, які проходять перепідготовку та підвищення кваліфікації в стінах Академії. За словами начальника кафедри комплексів та приладів артилерійської розвідки вишу підполковника Сергія Соколовського, насамперед, ці фотографічні плани місцевості 

стануть у нагоді для вишколу майбутніх офіцерів артилерійських спеціальностей.

Офіцер підкреслив: «Окрім того, всі курсанти нашого начального закладу з першого ж року навчання вивчають порядок орієнтування на місцевості на навчальній дисципліні «Військова топографія». Тож ці ортофотоплани будуть корисними й для них». 

Про це повідомили у львівській Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, де також опублікували фоторепортаж з її аудиторій.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів