У Львові випустять перший в Україні електробус

15:58 25 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: eltrans.electron.ua

Для потреб міського парку автоперевезень його виготовить концерн «Електрон».

Про це, як передає сьогодні, 25 жовтня, «Укрінформ», розповіли його кореспонденту в Львівській міській раді, в якій передбачено на цей транспортний засіб шість мільйонів гривень. А голова її бюджетної комісії Яромир Самагальський повідомив:

«Концерн «Електрон», який виготовив для Львова перший низькопідлоговий трамвай, тепер зможе випробувати себе у розробці та виготовленні електробуса. Це автобус,який працює на акумуляторах, що в десятки разів дешевше, аніж використання палива.

Наприклад, заправка звичайного міського автобуса в день обходиться у понад 300 гривень. Зарядка електробуса коштуватиме 80-90 гривень у день.

При цьому він заряджатиметься в автопарку за нічним тарифом. Денний пробіг на одному заряді АКБ можливий у межах 350-450 ілометрів, що більше, аніж наїжджають автобуси за день.

Не менш важливий і екологічний аспект, оскільки така машина практично не робить викидів у повітря. Коштує електробус майже вдвічі дорожче від тролейбуса – до 4 мільйонів гривень – проте він маневреніший, оскільки не потребує електроліній.

Окремий рядок у міському бюджеті дозволить місту провести тендер на закупівлю першого електробуса і дати сигнал «Електрону» про готовність надалі закупити у підприємства такий транспортний засіб. Наприкінці наступного року нова машина вже зможе курсувати містом».

Нагадаємо, що 30 серпня «ЩЛ» повідомляв про низькопідлоговий трамвай виробництва концерну «Електрон».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів