У львівських дитячих садках обіцяють відкрити 21 додаткову групу

16:56 23 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

За словами директора департаменту гуманітарної політики ЛМР Галини Слічної, вже відкрито три групи, в найближчому часі планується відкриття ще трьох.

«До кінця року у садках Львова відкриють 21 додаткову групу», – повідомила сьогодні, 23 липня, директор департаменту гуманітарної політики ЛМР Галина Слічна. За її словами, вже відкрито три групи, в найближчому часі планується відкриття ще трьох. Також директор департаменту гуманітарної політики зазначила, що в певній мірі нестача місць в садках пов’язана з тим, що багато дітей, які перебувають на електронній реєстрації та відвідують садки міста, є з навколишніх сіл та містечок. Галина Слічна розповіла:

«До кінця роки ми плануємо відкрити 21 додаткову групу. Вже відкрили три групи в садках, а з вересня плануємо ще три групи – це ті приміщення, які ми максимально адаптували під дошкільні групи.

Для прикладу, садок №93 на Чупринки, садок №7, який ми теж адаптовуємо. Це групи, в яких ми проводимо капремонти та які були вивільнені від орендарів.

Дуже важко, насправді, вивести відсоток охопленості дошкільною освітою. Якщо взяти цифри дітей дошкільного віку, які є обліковані на території Львова, то виглядає, що нам не вистарчає місць лише для 3 тисяч дітей. Але якщо взяти реальні цифри з електронної реєстрації, то це просто шалена кількість місць, яких не вистарчає, тому що на електронній реєстрації і у садках міста перебуває дуже багато дітей, які не є зареєстровані і не проживають у Львові.

Тобто, це навколишні села Львова. Батьки цих дітей працюють у Львові і вони своїх дітей приводять у садки міста. Тому зараз на електронній реєстрацій є 25 тисяч дітей, але це діти, які мають рік, тобто не можуть бути вихованцями дошкільних установ. 

Відповідно до цього, реально тих, хто цього року має бути охоплений дошкільної освітою, є 11 тисяч. Ми зможемо охопити лише 6 тисяч.

Найбільша потреба у садках – уцентральній частині міста, тому що усі садки, окрім двох, розташовані у пристосованих приміщеннях. Також є серйозна проблема зі Сиховом, Залізничним районом та районом Левандівка».

Повідомлення Галини Слічної передали сьогодні, 23 липня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів