Студенти львівських навчальних закладів стажуватимуться на підприємствах Тюрінгії

16:18 1 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: slovovolyni.com

Генеральний директор Торгово-промислової палати Тюрінгії Геральд Груссер повідомив у середу: «Студенти, які вчитимуться на наших підприємствах, згодом, повертаючись додому, будуть представниками німецьких компаній тут на Львівщині».

Про інвестиційний потенціал Львівщини та навчання і стажування у Німеччині студентів навчальних закладів Львівщини йшлося у середу, 1 червня, під час зустрічі голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки з делегацією Вільної землі Тюрінгія (ФРН) на чолі з членом правління «Тюрінгійської Агенції Європейських Програм» Ліліаною Грицишин та генеральним директором Торгово-промислової палати Тюрінгії Геральдом Груссером. Передусім керівник Львівщини ознайомив директора Торгово-промислової палати Тюрінгії з інвестиційними можливостями області та інфраструктурою області, зазначивши при тому, що транспортна логістика є найбільш конкурентною серед областей України.

Олег Синютка також зазначив: «Для нас дуже важливо, щоб візит генерального директора Торгово-промислової палати Тюрінгії спровокував позитивний сигнал для вашого бізнесу. Сьогодні іноземні компанії, які працюють на Львіщині мають достатньо хороші темпи розвитку, вони збільшують кількість працівників та власні потужності».

Своєю чергою, Геральд Груссер повідомив, що Вільна земля Тюрінгія вже десять років активно сіпвпрацює з Україною. Окрім цього, він розповів, що уже реалізовується проект щодо навчання та стажування студентів коледжів Львівщини на німецьких підприємствах у сфері ресторанно-готельного бізнесу та медичній сфері.

Водночас заплановано вправодження аналогічного проекту також у промисловому секторі. За словами Геральда Груссера, успіх німецької освіти полягає у тому, що вона є дуальною, тобто впродовж навчання студент одночасно стажується на певному підприємстві.

Генеральний директор Торгово-промислової палати Тюрінгії також наголосив, що представники німецьких компаній дуже задоволені українськими стажерами, які демонструють високий професіоналізм та наполегливість. Він також повідомив: «Студенти, які вчитимуться на наших підприємствах, згодом, повертаючись додому, будуть представниками німецьких компаній тут на Львівщині».

Натомість очільник Львівської ОДА зазначив: «Ми зацікавлені, щоб наша молодь інтегрувалася у європейське суспільство, бо разом з навчанням приноситиме в Україну європейські стандарти. Водночас ми готові адаптувати нашу ситему професійно-технічної освіти до потреб інвестора, який прийде на цей ринок».

Про це повідомили сьогодні, 1 липня, «Щоденному Львову», в прес-службі  обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів