Студенти Львівського й Паризького університетів передали бійцям дві карети швидкої допомоги (відео, оновлено)

19:17 23 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-центр Львівського національного університету імені Івана Франка

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-центрі навчального закладу, студенти придбали два фронтовиків за €14000 «Renault Traffic» 2010 року випуску та «Volkswagen T5» 2009-го.


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

23 березня 2015 року студенти Львівського та Паризького університетів передали дві машини швидкої допомоги, завантажені медикаментами й відповідним обладнанням у зону АТО. Організатори акції «UkraineGo», студенти французького університету «Paris-East-Créteil», розповіли також:

«Ми спочатку планували придбати лише медичне обладнання, щоб допомогти українській армії рятувати життя військовим. Збір коштів на волонтерських засадах розпочали в соцмережах, де закликали усіх небайдужих долучитися до акції.

Згодом виникла ідея надрукувати наліпки, які ми продавали по €1 за штуку. Ще одним важливим фактором стала інформаційна діяльність. Ми розповідали своїм колегам, студентам, про події в Україні та мету нашої акції. Таким чином, вдалося зібрати близько €6000.

Крім того, значну суму коштів пожертвувала французька ІТ-компанія та українська церква Парижа. Загальна сума виручених коштів становила 14 000 €, тож ми змогли придбати два авто «швидкої» марок «Renault Traffic» 2010 року та «Volkswagen T5» 2009 року випуску».

Отримавши благословення від священиків української церкви в Парижі, 16 березня французькі студенти виїхали з Парижа за кермом «швидких» подолали  2000 км. – відстань від Парижа доЛьвова. У Львові ж ініціативу підтримали студенти Львівського національного університету імені Івана Франка, зокрема представники Студентського координаційного центру підтримки АТО, які завантажили швидкі допомоги необхідними медикаментами.

Під час офіційної зустрічі, що відбулася в міжнародному відділі університету, львівські й паризькі студенти обмінялися думками та поділилися враженнями від поїздки. Зокрема, французи зазначили:

«Ми раді бути у Львові, адже місто надзвичайно красиве. За кермом автомобілів ми проїхали тисячі кілометрів, але воно того варте. Насправді французьке суспільство часто є заручником антиукраїнської пропаганди. Лише невелике коло людей знає, з якою місією ми перебуваємо в Україні». 

Студентський мер міста Львова Євген Филипець подякував волонтерам за грандіозну роботу, яку їм вдалося зробити, і зазначив, що допомога українським військовим зараз є вкрай цінною. Він також наголосив: «Ми повинні дивитися в майбутнє і думати, як надалі спільно працювати над волонтерською допомогою нашим бійцям».

Проректор із науково-педагогічної роботи та міжнародного співробітництва Марія Зубрицька зі словами вдячності звернулася до  французьких волонтерів: «Висловлюю Вам величезну подяку за цю ініціативу! Ви доклали неабияких зусиль, утім змогли успішно втілити її в реальність. Ваша підтримка України в цей непростий час є для нас усіх дуже важливою».

Про це повідомили сьогодні, 23 березня, в прес-центрі Львівського національного університету імені Івана Франка. Натомість «Телевізійна служба новин» каналу «1+1» повідомили сьогодні, 23 березня:

«Студенти у Франції зібрали кошти на два реанімобілі для поранених бійців – кошти на них збирали через соцмережі, а також продаючи українські сувеніри,  Ініціювали закупівлю автомобілів українці, які навчаються у Франції.

Вони зізнаються – спершу на значну підтримку серед тамтешнього студентського середовища не сподівались, але в результаті зібрали близько 14 тисяч євро – удвічі більше, ніж очікували. За ці кошти вдалося не тільки придбати два мікроавтобуси, а й обладнати їх.

До акції своїх французьких колег долучились і студенти Львівщини. Щоби на Схід України автомобілі не їхали порожніми, вони зібрали 30 тисяч гривень та завантажили швидкі медикаментами.

«Зараз вони приїхали до Львова, далі поїдуть в Житомир і Київ, де буде розподілення. Попередньо плануємо, що одна поїде в Дніпропетровськ, а інша – в Маріуполь. Вони є неброньованими, тому їх не варто давати в зону бойових дій», – каже студентський мер Львова Євген Филипець».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів