Спостерігачі ОБСЄ цікавилися умовами перебування переселенців зі сходу України у Львівській політехніці

14:18 15 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Національного університету «Львівська політехніка»

Як повідомили в середу «Щоденному Львову» в прес-службі навчального закладу, у ньому – найбільше студентів-біженців – понад 200 осіб.

У прес-службі Національного університету «Львівська політехніка» повідомили сьогодні, 15 жовтня, «Щоденному Львову», що його відвідали міжнародні спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ліза Руссо і Власта Брклячіч. У повідомленні також конкретизують:

«Вітаючи гостей, ректор Львівської політехніки професор Юрій Бобало наголосив, що така поважна міжнародна інституція як Організація з безпеки і співробітництва в Європі відіграє важливу роль у врегулюванні конфліктної ситуації на Сході України. Особлива увага в цьому сенсі приділяється роботі з біженцями із Криму, Донецької та Луганської областей. Прийняла їх і Львівська політехніка.

Це студенти, переведені з інших ВНЗ, а також цьогорічні вступники. До речі, загальна кількість таких студентів-біженців, які зараз навчаються в університеті, становить понад 200 осіб. Це найбільше з усіх вищих навчальних закладів Львова. 

Міжнародні спостерігачі ОБСЄ поцікавилися умовами перебування студентів у Львівській політехніці, на що отримали вичерпні відповіді. Ректор університету Юрій Бобало розповів гостям про історію і традиції Львівської політехніки, яка цьогоріч відзначає своє 170-річчя, про нинішні досягнення в науково-освітній сфері, торкнувся питань реалізації положень нового Закону України про вищу освіту тощо. На завершення розмови, яка пройшла у дружній  і щирій атмосфері, він побажав Лізі Руссо та Власті  Брклячіч успішного проведення моніторингової місії в Україні». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів