Міносвіти обере ректора Львівського національного університету імені І. Франка з двох кандидатур (відео)

20:16 27 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Роман БалукZIK

А найбільшу кількість голосів – 195 – набрав у вівторок на зборах колективу ЛНУ декан філософського факультету Володимир Мельник (на світлині).


Відео: zaxid.net

Інтернет-видання «Zaxid.net» розповідає в повідомленні «На виборах ректора ЛНУ переміг Володимир Мельник»:

«Під час виборів ректора Львівського національного університету ім. І. Франка на зборах колективу найбільшу кількість голосів – 195 – набрав декан філософського факультету Володимир Мельник. Його кандидатуру тепер повинні затвердити у Міністерстві освіти.

Інший кандидат – завідувач кафедри міжнародних відносин і дипломатичної служби Маркіян Мальський – набрав 141 голос. Всього проголосувало 345 делегатів. Два бюлетені визнані недійсними.

Як інформув «Zaxid.net», сьогодні, 27 травня, у Львівському національному університеті ім. І. Франка відбувалися вибори ректора. Однак, жоден із шести претендентів не набрав 30% голосів, щоб його кандидатуру запропонували на затвердження Міністерству освіти. Відтак, сьогодні ж провели також другий тур виборів».

Натомість Західна інформаційна корпорація розповідає у вівторок у публікації «На посаду ректора ЛНУ імені Франка рекомендуватимуть двох кандидатів. Слово за Міносвіти»:

«Конференція трудового колективу Львівського національного університету імені Івана Франка рекомендуватиме Міносвіти дві кандидатури на посаду ректора – декана філософського факультету Володимира Мельника та завідувача кафедри міжнародних відносин і дипломатичної служби, колишнього декана факультету міжнародних відносин, екс-посла України у Польщі Маркіяна Мальського.

У результаті другого туру таємного голосування вони обоє набрали понад 30% голосів.

Зокрема, за Володимира Мельника проголосували 195 делегатів конференції (55,71%); за Маркіяна Мальського – 141 (40,29%).

Не підтримали жодного кандидата на посаду ректора семеро делегатів. Два бюлетені визнали недійсними.

Як пояснив у коментарі журналістам начальник управління роботи з персоналом та керівними кадрами Міністерства освіти та науки України Микола Легенький, відповідно до закону «Про вищу освіту» виш рекомендує Міністерству для призначення на посаду ректора всіх претендентів, які набрали 30 і більше відсотків голосів.

«Оскільки у нашому випадку два претенденти набрали понад 30 відсотків голосів, рекомендуються обидві кандидатури. Далі Міносвіти зобов’язане призначити одного із них (я це підкреслюю, оскільки, якщо йде один претендент, то у відомства є можливість його не призначати), – зазначив Микола Легенький. – У Міністерстві це питання спершу винесуть на розгляд кадрової комісії, яка відбудеться впродовж найближчого тижня. Вона рекомендуватиме міністрові вже конкретного претендента».

З його слів, упродовж 10-12 днів у Міносвіти мали би вже визначитись з кандидатом, після чого з ним буде укладено контракт.

Відповідаючи на запитання, чи зважатимуть у відомстві на перевагу набраних голосів одного з претендентів на посаду ректора Франкового університету, начальник управління роботи з персоналом та керівними кадрами Міносвіти підкреслив, «це один із вагомих факторів. На який безумовно у першу чергу звернуть увагу».

Додамо, що у другому турі голосування взяли участь 345 зареєстрованих делегатів конференції трудового колективу університету, кількісний склад якої, нагадаємо, налічує 350 осіб. З них 273 – представники від науково-педагогічних працівників, 42 – від студентів та 35 – від інших категорій працівників.

Як відомо, у першому турі голосування жоден із шести кандидатів на посаду ректора ЛНУ імені Івана Франка не набрав необхідних 30% голосів. Відтак, було призначено другий тур, у якому взяли участь претенденти, що у першому турі, відповідно, набрали найбільшу кількість голосів – Маркіян Мальський (103 голоси) та Володимир Мельник (92 голоси).

Зазначимо, завідувач кафедри новітньої історії України Олексій Сухий сьогодні зняв свою кандидатуру. Він закликав усіх, хто хотів голосувати за нього, підтримати Андрія Бойка».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів