На Львівщині вкотре стартували багатонаціональні військові навчання (відео, оновлено)

21:38 23 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних війська імені гетьмана Петра Сагайдачного відбулося урочисте відкриття багатонаціонального тренування.

«На Львівщині стартував курс підготовки українських піхотинців військовими інструкторами США, Канади та Литви», – повідомили сьогодні, 23 листопада, в міністерстві оборони України, де також поінформували:

«Сьогодні, 23 листопада, на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних війська імені гетьмана Петра Сагайдачного, на Львівщини, відбулось урочисте відкриття багатонаціонального тренування підрозділів Збройних Сил України в рамках Об’єднаної багатонаціональної тренувальної групи. Цикл навчання розрахований на підготовку фахівців підрозділів Сухопутних військ Збройних Сил України за стандартами армій провідних країн світу.

З української сторони у заході братимуть участь військовослужбовці п’яти батальйонів визначених окремих механізованих бригад. Окрема увага приділяється підготовці українських розрахунків станцій контрбатарейної боротьби AN/TPQ-36, переданих Збройним Силам України у якості допомоги урядом Сполучених Штатів Америки. 

Радіолокаційна станція AN/TPQ-36 – мобільна РЛС, яка виявляє артилерійські снаряди, випущені однією або кількома гарматами, гаубицею, мінометом, або ракетною установкою, та за їх траєкторією обчислює місце знаходження зброї. Розвинені системи здатні оперативно передавати інформацію для дружньої артилерії, для завдання контрбатарейного удару. Дальність дії радару перевищує 24 кілометри.

Особовий склад розрахунків має опанувати нову складну техніку артилерійської розвідки у короткий термін. Навчати українських піхотинців та артилеристів на Яворівщині будуть інструктори Збройних Сил США, Канади, Великої Британії та Литви. Курс підготовки розрахований до 2017 року. Навчальна програма обов’язково включатиме у себе наступні елементи: тактика, вогнева підготовка, тактична медицина, організація зв’язку, протидія вибухонебезпечним пристроям тощо.

Урочиста церемонія відкриття навчання відбулась на території центрального військового містечка МЦМБ. Старт об’єднаному тренуванню дали представники країн-учасниць: від Сполучених Штатів Америки – Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Джефрі Пайєтт та командувач Сухопутних військ ЗС США в Європі генерал-лейтенант Фредерік Бен Ходжес, від уряду Канади – Надзвичайний та Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук та командувач Об’єднаних операцій ЗС Канади контр-адмірал Пітер Елліс, від делегація Литви – Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Пан Марюс Януконіс, радник при Міністерстві оборони України та Генеральному штабі ЗС України з питань реформування Сил спеціальних операцій підполковник Міндаугас Рікашюс.

Командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-лейтенант Анатолій Пушняков підкреслив: «Тренування військовослужбовців ЗС України буде насиченим і проходитиме у п’ять етапів. Програма тренувального курсу передбачатиме вивчення дії підрозділів в обороні та наступі, проведення рейдових дій тощо. Навчені та вмотивовані військовослужбовці потрібні у військах».

Командувач Сухопутних військ ЗС України також зазначив, що усі українські підрозділи, які залучатимуться до проведення тренінгу, укомплектовані виключно військовослужбовцями за контрактом. Солдати та офіцери підрозділів мають досвід реальних бойових дій.

Зокрема, серед особового складу 4-го резервного батальйону, який першим приступить до засвоєння навчальної програми, понад 30 військовослужбовців відзначених державними нагородами за мужність та героїзм, проявлені у боях на Донбасі. Після завершення підготовки за стандартами армій провідних країн світу, наші військовослужбовці будуть готові виконати поставлені завдання у зоні проведення АТО. 

Зокрема, українські бойові розрахунки станцій контрбатарейної боротьби AN/TPQ-36, передані Збройним Силам України урядом США, однозначно будуть скеровані для виконання завдань у зоні проведення антитерористичної операції. Під час брифінгу, Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Джефрі Пайєтт та командувач Сухопутних військ ЗС США в Європі генерал-лейтенант Фредерік Бен Ходжес наголосили, що уряд та Збройні сили США й надалі допомагатимуть Україні.

Зокрема – у реформуванні та зміцненні сектору національної безпеки. Загалом в Україні, на запрошення Уряду та керівництва держави, до березня 2017 року перебуватиме близько 500 військовослужбовців США, Канади та Литви, які у якості інструкторів здійснюватимуть підготовку солдатів та офіцерів Збройних Сил України».

Про це повідомили сьогодні, 23 листопада, в прес-службі міністерства оборони України, де також опублікували світлини з полігону.. Натомість тележурналісти розповіли:

«На Яворівському полігоні Львівщини стартував курс підготовки українських піхотинців військовими інструкторами США, Канади та Литви. Урочиста церемонія відкриття багатонаціонального тренування підрозділів розпочалася на території центрального військового містечка.

Цикл навчання включає тактичну й вогневу підготовки, протидію вибухонебезпечним пристроям, а також тактичну медицину. З українського боку у навчаннях братимуть участь п'ять батальйонів механізованих бригад.

За словами інструкторів, навчання спрямовані на зміцнення співпраці у сфері міжнародного миру та безпеки. Курс підготовки українських піхотинців та артилеристів триватиме протягом двох років.

Командувач сухопутних військ США в Європі Фредерік Бен Годжес зазначив: «У нас уже є досвід співпраці з Нацгвардією України. Тепер навчання триватимуть разом із військовими Збройних сил України. Це буде взаємно-корисний курс підготовки», - 

«У навчанні зараз починає приймати участь механізований батальйон. Укомплектований військовослужбовцями служби за контрактом. Це пріоритет, що будуть проходити підготовку тільки військовослужбовці контрактники, які в подальшому будуть проходити службу, а не ті військовослужбовці, які в подальшому звільнюються», – повідомив командувач сухопутних військ Збройних сил України Анатолій Пушняков».

Про це повідомили сьогодні, 23 листопада, на «5 каналі». Тележурналісти розповіли також у понеділок:

«Сьогодні на Яворівському полігоні урочисто відкрили масштабні навчання. П'ять батальйонів сухопутних військ України пройдуть бойову підготовку під керуванням військових інструкторів зі Сполучених Штатів, Канади та Литви. Навчання триватимуть до 2017 року. За цей час, планується, що вишкіл пройдуть близько п'яти тисяч українських піхотинців. Їх навчатимуть основ цивільних та військових операцій, а також навичок тактичної медицини».

Про це повідомили сьогодні, 23 листопада, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів