На Львівщині стартували спільні українсько-канадські військові навчання (відео, оновлено)

18:20 14 вересня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

На Яворівському полігоні відбуватиметься підготовка піхотинців, саперів і військової поліції.

Сьогодні, 14 вересня, на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на Львівщині відбулася урочиста церемонія відкриття спільного українсько-канадського курсу підготовки військовослужбовців Збройних Сил України. В заході взяли участь керівний та особовий склад українського та канадського контингентів.

Як зазначив начальник Центру полковник Ігор Слісарчук така міжнародна співпраця є вкрай важливою задля становлення сучасного Українського війська. Він також повідомив:

«Вперше в історії Збройних Сил України запроваджено довготривалу програму підготовки набуття бойової спроможності українських підрозділів Сухопутних військ. Ми розпочали перший двотижневий цикл з підготовки нашого підрозділу під командуванням Героя України капітана Володимира Гринюка.

Власне, впродовж наступних днів наші майбутні інструктори перейматимуть багатий бойовий досвід від канадських колег. Згодом, до березня 2017 року, вже спільними зусиллями готуватимуть визначені підрозділи Сухопутних військ ЗС України на нашій навчально-матеріальній базі»

Іноземні військові спеціалісти представлені фахівцями різних спеціальностей залежно від їхніх навичок та можливостей для ефективного проведення конкретної програми навчання. Як розповів під час брифінгу для представників засобів масової інформації командир канадського контингенту, підполковник Джейсон Гіней, програма навчання включає індивідуальне вивчення зброї, пересування різкими типами місцевості, оволодіння навичками зв’язку, виживання та питання етики. Він також повідомив:

«Курс підготовки передбачає й інші навчальні дисципліни. А саме: знешкодження боєприпасів та утилізація вибухових пристроїв, підготовка особового складу Військової служби правопорядку, вивчення методів проведення розслідування, медична підготовка, вивчення методів евакуації поранених та підготовка з надання першої медичної допомоги, мовні курси, модернізація системи логістики тощо».

Про це повідомили сьогодні, 14 вересня, в прес-службі міністерства оборони України. Натомість  на телевізійному «5 каналі» розповіли в понеділок:

«На Яворівському полігоні Львівщини розпочалися українсько-канадські спільні військові навчання. Їх програма розрахована до 2017 року і здійснюватиметься за чотирма напрямками – підготовка піхотинців, саперів, військової поліції та медична підготовка. 

Канадські військовослужбовці не лише навчатимуть тактиці ведення бою, а й самі вивчатимуть досвід українських військовослужбовців, які воювали у зоні АТО. Різні етапи навчань відбуватимуться на Львівщині, Хмельниччині та у Києві.

Командир групи Збройних сил Канади Джейсон Гуіні зазначив: «Метою навчання є довготривала підготовка Збройних сил України. Канада має тривалу історію співпраці з Україною, тому ці навчання ще один крок уперед для їхнього розвитку».

Про це повідомили сьогодні, 14 вересня, на телевізійному «5 каналі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів