«Львівську політехніку» визнали «найпрозорішим» українським університетом

11:32 21 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: ukrmap.su

Днями аналітичний центр CEDOS оприлюднив рейтинг «прозорості» національних вищих навчальних закладів 2015 року.

Першу сходинку у ньому посів Національний університет «Львівська політехніка» (71,3 бали), другу – Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна (66,9), а третю – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя (62,6). Далі розташувалися Львівський національний університет імені Івана Франка (59 балів), Київський національний університет імені Тараса Шевченка (57,1), Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут» (56,1), Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького (55,5), Прикарпатський національний університет ім. Василя Стефаника (54,7), Хмельницький національний університет (54,3) та Національний університет «Києво-Могилянська академія» (53,3).

Автори дослідження ставили за мету привернути суспільну увагу до проблеми комунікації українських університетів з абітурієнтами і студентами, а також заохотити університети до  прозорішої інформаційної політики, зокрема, на своїх офіційних сайтах. Індекс прозорості складається з чотирьох параметрів: фінансова прозорість (30%), адміністративна (20%), наявність стратегічного плану розвитку на сайті ВНЗ (10%) та інформування про зміст навчання на сайті закладу (40%).

Рейтинг використовує веб-сайти навчальних закладів як основне джерело інформації та вимірює факт наявності або ж відсутності певної інформації на них.  Цьогорічний моніторинг CEDOS охопив усіх національні ВНЗ, окрім тих, які опинились на окупованих територіях, а також ВНЗ силових структур.

Загалом у рейтингу представлені 96 вищих навчальних закладів. Про це повідомили сьогодні, 21 травня, «Щоденному Львову», в прес-службі Національного університету «Львівська політехніка».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів