Бійцям батальйону «Луганськ-1» передали безпілотник, кошти на який зокрема збирали у Львові

18:58 9 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки волонтера Сергія Глотова в інтернет-мережі «Facebook»

Організатор і координатор допомоги українським військовим на східних теренах нашої країни Сергій Глотов повідомив у понеділок, що бійцям доставили портативний наземно-повітряний комплекс, який дозволяє вести розвідку на відстані 20 км від місця знаходження оператора.

Організатор і координатор допомоги українським військовим на східних теренах нашої країни Сергій Глотов повідомив сьогодні, 9 лютого:

«Друзі! Днями була завершена доукомплектація нашого чергового безпілотного літального апарату, який призначався для батальйону «Луганськ-1».

За традицією ми називаємо літальний апарат «Kapellan -2». Майже 2,5 місяці ми збирали гроші, приймаючи пожертвування від організацій та установ, церковних громад і від простих патріотів країни, які проживають як в Україні, так і за її межами.

Перш за все, ми щиро вдячні всім, хто відгукнулися на наші заклики до збору коштів на даний безпілотник. Більше місяця ми чекалийі замовляли різні запчастини з Китаю, США та інших країн. І ось, нарешті «агрегат» був зібраний і поставлений на службу в бальйон «Луганськ-1».

Трохи розкажу про сам літак. Одразу скажу, що я на фахівець в цьому. Це не просто літак, керований по радіо пультом із камерою. Це портативний наземно-повітряний комплекс, який дозволяє вести розвідку на відстані 20 км від місця знаходження оператора.

Літак здатний вести розвідку впродовж години, він оснащений потужними батареями й здатний одразу передавати зображення на дисплей оператору розвідника.

У разі втрати управління, літак здатний самостійно повертатися в точку вильоту. Крім ручного управління, літак оснащений програмним забезпеченням, яке дозволяє задати маршрут прямування літака, концентрувати зображення в найбільш важливих місцях. 

Літак практично не помітний і нечутний в повітрі. Всі ці, а також інші характеристики дозволять проводити повноцінну розвідку місцевості для виявлення ворожих позицій. 

Відео зберігається навіть в разі, якщо літак збили. Такі вискотегнологічниі речі, як даний безпілотний наземно-повітряний комплекс, дозволять нашим військовим отримувати переваги в бою й зберігати життя наших військових.

Даний безпілотник буде використовуватися на передовій у місцях виконання бойових завдань бійцями батальйону «Луганськ-1» і дозволить підготувати цілу групу фахівців з ведення повітряної розвідки. Сьогодні ми в напівурочистій обстановці передали весь літальний комплекс особисто в руки командиру батальйону «Луганськ 1» і бійцям, які будуть ним користуватися та навчатися.

Ми щиро вдячні всім, хто пожертвувати кошти (загальна вартість комплексу – $2200) на придбання і всім, хто допомогли:

20000 грн – від Центру Військового капеланства Львівської архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви (отець Степан Сус);

5955 грн –  від профспілкового комітету Державного природознавчого музею НАН України (Львів) + ще 1950 грн від співробітників музею;

5220 грн зібрано в наші урни для пожертвувань в мережі магазинів «Рукавичка»;

1000 грн – від Мар'яна Пристай;

$50 – від  Ольга Білейчук;

$30 – від Юлії Пустільник;

100 євро і $80 –  від української патріотки з Норвегії;

80 євро – від українських патріотів з Канади (отець Юстин Бойко).

Ще раз величезне спасибі всім, хто долучилися й взяли участь! Спасибі всім, хто допомагають!

Дуже потрібен ще один планер (літак), запасний (ціна – $1100), може, хтось зможе профінансувати, дуже будемо раді й вдячні. Також дуже потрібні кошти для придбання двох бензинових генераторів по 8000 грн кожен, десяти глушників по 800 грн кожен, двох коліматорних прицілів по 2400-2500 грн кожен, двох планшетів.

Карта ПриватБанку 5168742014096287 Глотов Сергій.

Дуже потрібні: ключі (рожкові від 10 до 40), головки, викрутки, сокири, колуни, молотки, цвяхи (великі), скоби, тосол, мило. Інструментни можна приносити: на збірку біля пам'ятника королю Данилу на площі Галицькій у Львові (вівторок, четвер, субота з 17.00 до 19.00); на наш склад на головній пошті Львова (1 поверх, колишній «Райфайзенбанк») з 15.00 до 19.00 (понеділок-субота).

Друзі! Підтримайте репост!».

Сергій Глотов повідомив цена своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів