23 листопада на Львівщині розпочнеться підготовка шести батальйонів української армії (оновлено)

13:10 2 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

Навчанням наших солдатів займатимуться у міжнародному центрі миротворчості та безпеки на базі Яворівського полігону близько 300 військових радників та представників персоналу підтримки США.

Речник Адміністрації Президента України з питань АТО Андрій Лисенко повідомив у понеділок: «Українське військо розширює співпрацю з західними союзниками. Наприкінці листопада розпочнуться спільні тренування шести підрозділів ЗСУ з американськими військовими інструкторами у рамках програми «Фіарлес Гардіан».

Про це повідомляється сьогоднішніх «Зведених даних», опублікованих на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України. Натомість тедежурналісти передали в понеділок:

«Офіційний представник командування сухопутних військ США у Європі Дональд Ренн заявив, що Пентагон має намір приступити 23 листопада до навчання шести батальйонів збройних сил України в рамках надання військової допомоги Києву. Як повідомляє російська інформагенція «ТАСС», Ренн уточнив, що підготовку «до п'яти батальйонів і одного батальйону міністерства оборони сил для проведення спеціальних операцій» передбачається здійснити в рамках «другого етапу» американської програми «Fearless Guardian».

Офіційний представник командування сухопутних військ США у Європі повідомив також: «На додаток до підготовки зазначених шести батальйонів ми будемо працювати з українським міністерством оборони над розвитком (його) інституціонального рівня, а також навчального центру та кадрового складу. Навчанням солдат України будуть, як і у випадку з Нацгвардією, займатися у міжнародному центрі миротворчості та безпеки на базі Яворівського полігону у Львівській області близько 300 військових радників та представників персоналу підтримки США».

За словами Ренна, розширення програми «Fearless Guardian» на українську армію є частиною тривалих зусиль, спрямованих на те, щоб внести вклад в довгострокову військову реформу і підвищення професіоналізму українських військовослужбовців, а також допомогти країні «поліпшити здібності з внутрішньої оборони та підготовки особового складу». Представник командування сухопутних військ США у Європі також додав, що ці зусилля докладаються в рамках «багаторічного військового співробітництва» з Україною.

Це повідомлення передали сьогодні, 2 листопада, в «Телевізійній служба новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів