Завдяки зібраним на V Фестивалі писанок у Львові 5250 грн придбають медичне обладнання

19:17 23 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: ua.igotoworld.com

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, цього року організаторами Фестивалю писанок було зібрано 5 250 грн, за які буде придбано обладнання для палати кардіологічного профілю в І дитячому відділенні ЛОДКЛ «Охмадит».

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 23 квітня, «Щоденному Львову»:

«У рамках відзначення Великодня у Львові відбувся V Фестиваль писанок. На площі Музейній біля Домініканського собору просто неба розмістилась Галерея мистецьких писанок, де було презентовано понад півсотні авторських писанок.

Організатор Фестивалю писанок у Львові Андрій Сидор зазначив: «Фестиваль писанок – це проект, який єднає митців, художників, артистів, юних талантів, жителів та гостей міста задля спільної мети – популяризації українського мистецтва та культури, підняття українського духу та підтримки наших побратимів, що перебувають на Сході та Півдні. Крім того, щороку у рамках Фестивалю писанок ми проводимо благодійну акцію «Добра справа», у рамках якої збираємо кошти, щоб якось допомогти тим, хто справді цього потребує».

Відтак, цього року організаторами було зібрано 5 250 грн, за які буде придбано обладнання для палати кардіологічного профілю в І дитячому відділенні ЛОДКЛ «Охмадит». Щороку Фестиваль писанок долучає до створення великодньої атмосфери нових митців, як аматорів, так і професіоналів.

Цьогоріч Галерея писанок поповнилась роботами від спільноти випускників Львівської бізнес школи УКУ, важконеповносправної молоді Навчально-реабілітаційного центру «Джерело» під керівництвом Андрія Майовця, Студії образотворчого мистецтва «СОМ», гурту «КурбАси» під керівництвом художника Богдана Поліщука, спільноти «Nravo Kids», а також митців Іванки Войтович, Євгенії Рябчун, Оксани Андрущенко, Наталії Черних-Трицятник. До розписування півметрових писанок долучились і переселенці з Криму, Донецької та Луганської областей. Митці зобразили на своїй писанці «Тюльпан Миру».

А вихованці Дитячих клубів усіх районів Львова спільно розписала писанку «Дитячий оберіг». Великодню красуню Фестиваль писанок передав як символ єдності у Маріуполь.  Родзинкою Фестивалю стала триметрова писанка із використанням дерев'яних елементів та елементів художнього ткацтва.

До створення тканої писанки долучилась Львівська дитяча школа народних мистецтв під куруванням митця Лілеї Квасниці та художник Уляна Нищук-Борисяк.  Організатор: компанія «ДікАрт». Сайт фестивалю: www.easter.lviv.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів