Західний реабілітаційно-спортивний центр на Львівщині прийматиме на реабілітацію учасників війни (+відео)

19:40 16 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Ярослав Тимчишин / «Газета по-українськи»

Починаючи з 1 лютого, Західний реабілітаційно-спортивний центр у селі Яворів у Турківському районі готовий приймати перших бійців і ветеранів АТО.

Журналіст Ярослав Тимчишин повідомляє в публікації «На Львівщині спортивний центр приймає на реабілітацію воїнів АТО»:

«Починаючи з 1 лютого Західний реабілітаційно-спортивний центр у селі Яворів (у Турківському районі. – «ЩЛ») на Львівщині, готовий приймати перших бійців і ветеранів АТО. 15 січня 2015 року в селі Яворів Турківського району відкрито другу чергу будівництва Західного реабілітаційно-спортивного центру Національного комітету спорту інвалідів України.

Будівництво реабілітаційно-спортивного центру, що розмістився на 189 га площі розпочали 2006 року та коштувало державі 160 млн. грн. Центр вводився в експлуатацію у дві черги.

Після відкриття першої черги спортивної бази у січні 2010 року спортсмени параолімпійці одразу взялися тут до тренуваннь. А 15 січня 2015 офіційно завершено другу частину будівництва. 

Зокрема відкрито новий житловий корпус на 200 ліжкомісць. Також тут розташований конференц-зал, їдальня, комплекс саун, пральня.

У будівлі є спеціально обладнані ліфти для людей з особливими потребами, усі україномовні написи дубльовані англійською мовою та шрифтом Брайля. Спортсмени тренуються на сучасному обладнанні.

На території центру збудована сучасна лижна траса та двокілометрова канатна дорога, які є одними з найкращих у Європі і відповідають всім вимогам для прийняття Кубку світу. Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю, президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич назвав Західний реабілітаційно-спортивний центр високим досягненням України. Він такожзазначив

«Саме тут будуть здійснювати надзвичайні гуманітарні і величні справи для українського народу. Саме тут буде джерело перемоги українського спорту.

Паралімпійська збірна уже довела, що цей центр є унікальним і необхідним для перемог на Зимових олімпійських іграх. Вже сьогодні діти з інвалідністю зі Сходу пройшли реабілітацію у нашому центрі. Також уже підготовані програми реабілітації воїнів АТО, які у середовищі паралімпійців, дефлімпійців готові розпочати нове життя».

Участь у заході також взяли Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, керівництво Львівської області, члени національних паралімпійських та дефлімпійських збірних команд України з лижних гонок та біатлону, спортсмени-паралімпійці з інших видів спорту, люди з інвалідністю, що проходять реабілітацію засобами фізичної культури і спорту та громадські активісти. Зокрема, міністр молоді та спорту наголосив:

«Це фантастичний та унікальний об'єкт, яким Україна може пишатися, бо він відповідає всім європейським стандартам реабілітації людей з обмеженими можливостями. Тут буде також проходити реабілітація воїнів АТО засобами спорту. Вже з першого лютого центр готовий приймати перших бійців і ветеранів АТО, є тут і унікальні тренажери, наприклад такий, що може навчити кататися на лижах інвалідів». 

У рамках заходу відбулося також нагородження переможців і призерів чемпіонату України з лижних гонок. У планах – будівництво ще одного фізкультурно-спортивного центу з тренажерами та споруди біатлонного комплексу».

Про це повідомляється на сайті київської «Газети по-українськи».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів