1 червня комунальні стоматполіклініки Львова роботу не припинять: суд ухвалив рішення на їхню користь

19:34 31 травня 2017 р.

Фото до новини

Львівський адміністративний апеляційний суд скасував дію ухвали Львівської міськради від 9 лютого 2017 року про «Припинення комунальних стоматологічних поліклінік Львова шляхом перетворення їх у комунальні некомерційні підприємства».

Про це повідомив «Щоденному Львову» завідувач відділу комунальної стоматологічної поліклініки №3 м. Львова, майор медичної служби Олександр Бурій. "Рішення суд ухвалив вчора. І воно оскарженню не підлягає. Мотиваційної частини ми ще не маємо. Але вже є сам факт визнання судом ухвали міськради – незаконною", - каже Олександр Бурій.

Нагадаємо, що згідно з ухвалою міськради всі комунальні стоматологічні поліклініки Львова мали припинити свою роботу з 1 червня, тобто від завтра. Натомість працівники цих медичних установ не погодилися з таким рішенням ЛМР  і боролися за свої робочі місця всіма законними методами: закликали Львівську міськраду до обговорення, потім звернулися до Національної служби посередництва і примирення. І нарешті – до судів. І Національна служба посередництва і примирення, і суди визнали незаконними ухвали Львівської міськради та стали на захист медиків.

- Сьогодні ми вже почали отримувати на карточки якісь зарплатні гроші. А дехто почав оформляти профспілкові відпустки. Тому що нам забороняли брати відпустки, казали, що вже все: ми будемо звільнені з 1 червня, - розповідає Олександр Бурій.

На запитання кореспондента «Щоденного Львова», що ж медики планують робити далі, стоматолог відповів: «Працювати, як і працювали. А також будемо намагатися достукатися до чиновників та депутатів з міськради зі своїми пропозиціями. Адже ми – не проти реформи. Ми – проти методів, якими діє міськрада».

За його словами, стоматологи запропонували створити терапевтично-ортопедичне відділення на засадах самофінансування в межах бюджетних установ, щоби зняти навантаження з бюджету. Проте міськрада на таке не погодилася. Натомість, не дочекавшись рішення суду, створила ліквідаційну комісію та почала змушувати медиків комунальних стоматологічних клінік Львова різними методами та під тиском – писати заяви на звільнення. Унаслідок такого тиску в однієї з лікарок, тридцятирічної жінки, стався інсульт, а в санітарки іншої клініки не витримало серце, і вона померла після однієї з розмов з представником ліквідаційної комісії.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів